Megnyitja kapuit városunk második zero waste boltja

Forrás: Zero Waste Society

Ahogyan korábban arról beszámoltunk, az igényfelmérések és előkészületek után a Zero Waste Society üzlet Facebook oldalán bejelentette, hogy hosszas mérlegelés után megnyitják Ötvös utcai boltjukat. Fontosnak tartják, hogy a rendkívüli helyzet ellenére is biztosítsák az árubeszerzést azok számára, akiknek kiemelt szempont a környezettudatosság és a minőségi hazai termékek.

Forrás: Zero Waste Society

Az elmúlt hetekben kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel szigorú higiéniás feltételekkel tudják csak fogadni vásárlóikat. Így ügyelni kell arra, hogy egészségesen, egyedül, kísérő nélkül érkezzünk, az üzletben pedig maximum három vásárló tartózkodhat. Az üzlet csomagolásmentes jellege okán ez esetben az eladók segítségét kell kérni. Lehetőség van arra is, hogy a leadott konyhai tárolókat távollétünkben töltsék fel, ezzel is csökkentve a fizikai kontaktusok számát. Az üzemeltetők az közösségi oldalon úgy fogalmaztak, bár a boltnyitást most megünnepelni nem lehet, a későbbiekben bepótolják, és ajándékkal is készülnek a vásárlók számára.

A város második hulladékmentes boltja 2020. március 28-án, szombaton reggel 8 órától várja látogatóit az Ötvös utca 9. szám alatt.

 

 

Mutatjuk, hol nyílik Sopron új csomagolásmentes üzlete

Egyre népszerűbb az úgynevezett zero waste életmód, mellyel hozzájárulunk a fenntarthatósághoz. A hulladékmentes szemlélet megteremtésében segítenek a csomagolásmentes üzletek is, melyből nemrégibe…