M85: Tíz nap múlva már a településeket elkerülve utazhatunk Sopronig

A főpálya Sopron felé, a Nagycenk csomópont magasságában / fotó: cyberpress.hu

Hatalmas véghajrában az M85-ös autóút kivitelezése, hiszen 2020. december 16-án átadják a forgalomnak az újonnan elkészült Csorna – Sopron szakaszt. Az összeköttetéssel a Leghűségesebb Város gyorsforgalmi megközelítése valósul meg, de egyúttal teljessé válik Győr és Budapest gyorsabb és biztonságosabb elérése is.

A főpálya Sopron felé, a Nagycenk csomópont magasságában / fotó: cyberpress.hu

Hamarosan elkészül, és a sajtóhírek szerint a soproni népszavazás 99. évfordulójára ünnepélyes keretek között át is adják a 2×2 sávos 51 kilométeres egybefüggő szakaszát az M85 autóútnak. A Csorna nyugat csomópont (Farád) és Fertőd közötti ütemben a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. dolgozik, a Nagylózsig tartó szakaszon az EuroAszfalt Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. a kivitelező, míg Sopron-Kelet, illetve a Fertőrákosi csomópontig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma a megvalósító a 2017-es év végén kihirdetetteknek megfelelően.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban zajló projekt költségeit Magyarország Kormánya finanszírozza.

A főpálya Győr felé, a Nagycenk csomópont magasságában / fotó: cyberpress.hu

A teljes beruházás 2018. márciusában vette kezdetét, Sopronban alapkő-letétellel tették emlékezetessé a napot. Az elmúlt időszakban minden közreműködő töretlenül azon dolgozott, hogy megvalósuljon a nagyszabású fejlesztés. Sopront bekötik a gyorsforgalmi úthálózatba, ezzel újabb fokozatba kapcsolva a város vérkeringését a turizmuson át a gazdasági lehetőségekig. A munka természetesen itt nem áll meg, hiszen az eredeti szerződéses tervek részét képezi a Balf és a Fertőrákos csomópontok birtokba adása is, melyhez a Mély út fejlesztése is kapcsolódik. A Dömper Kft., a Pannon-Doprastav Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma pedig azon munkálkodik, hogy Fertőrákos és az osztrák határ között is létrejöjjön a gyorsforgalmi kapcsolat, helyet adva a város észak-nyugati elkerülő útjának is.

Napokon belül évtizedes álma, régóta hangoztatott ígérete valósul meg a soproniaknak és minden érintett településen élőnek azzal, hogy átadják a közlekedőnek az autóutat, mely határidő előtt készülhetett el.

Üzemmérnökségi telep és autópálya rendőrség a Nagycenk csomópontnál / fotó: cyberpress.hu

 

Minden, ami M85! Korábbi írásaink a témában >> ide << kattintva.

 

Az M85 kihajtósávja Győr irányában, a Nagycenk csomópontnál / fotó: cyberpress.hu
A 84-es főút Sopron felé, a Nagycenk csomópontnál / fotó: cyberpress.hu