Évtizedes problémát számolnak fel a vízminőség javítással

Fotó: Barcza Attila Facebook

Sarród és Nyárliget között kezdődhetet meg az ivóvíz távvezeték kiéptése a napokban, ezzel a térségben élők egy régi poblémáját oldják meg.

Fotó: cyberpress.hu archívum / Leczovics Zsolt

Barcza Attila, Sopron és térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán június 2-án számolt be a munkaterület átadásáról. Papp Gyulával, Sarród polgármesterével és Rádonyi Lászlóval, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójával a helyszínen tekintették át a terveket. Facebookos bejegyzésében úgy fogalmazott, a nyárligetiek évtizedes problémája oldódik meg a vízminőség javításával. A beruházás szükségességét Fejes Imre és Horváth Tamás nyárligeti önkormányzati képviselők is szorgalmazták a településen élők érdekében.

A térségi vízszolgáltató közbeszerzési felhívásában megjelent tájékoztató mennyiségek szerint több mint 4100 folyóméter nyomócsövet fektetnek le, de szerelvényaknát is építenek, szerelvényeznek. A nyertes ajánlattevő zalakarosi székelyű Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel nettó 86,8 millió forintért kötöttek megállapodást. A teljesítés határideje 300 nap, a többlet jótállás időtartam 24 hónap a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés szerint.

Fotó: Barcza Attila Facebook-oldala

 

Forrás:
Barcza Attila Facebook-oldala,
Közbeszerzési Értesítő 2020/104