Digitális oktatásra vált a soproni Berzsenyi Líceum

Forrás: Google Maps

Információink szerint tantermen kívüli oktatásra vált a soproni Berzsenyi-gimnázium a járvány terjedésének lassítása érdekében, ezért kérdéssel fordultunk a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alá tartozó intézményéhez, mely egyébként Sopron legrégebbi iskolája is.

.

2020. november 9-től ( hétfőtől ) tíz napra áttér a digitális oktatásra a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium – erősítette meg kérdésünket az intézmény vezetője, Tölli Balázs. Az igazgató elmondta, az EMMI javaslatára az Operatív Törzs döntött az iskolával egyeztetve, mert a tanári karban többeket is érint a koronavírus-fertőzés. A protokoll szerint a digitális oktatásra első körben tíz napra lehet áttérni, amennyiben az Operatív Törzs ezt jóváhagyja, de a fertőzések fényében az időtartam akár hosszabbítható is. A mostani intézkedéssel a járvány terjedését próbálják lassítani, elkerülni.

Tölli Balázs kiemelte, hogy a digitális oktatásra való áttérés nem jelent problémát, a Líceumban már a tavasszal bevezetett digitális oktatást megelőzően is sikeresen és hatékonyan használták a Google Classroom felületét.

 

Forrás: Google Maps