A magyar iskoláknak minden rendezvényt, tábort és osztálykirándulást le kell mondaniuk!

Újabb levélben tájékoztatta szerda reggel a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal a tankerületeket, az iskolákat és az iskolába járó gyerekek szüleit a koronavírus-helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről.

illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt

A levélben arra kérik az  intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot, március 15-ei és más ünnepségeket, táborokat, külföldi utazásokat, osztálykirándulásokat mondjanak le a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni, így azok sem kerülnek megrendezésre.

Felhívták  az intézmények vezetőinek figyelmét arra is, hogy a rendszeres fertőtlenítés és takarítás, valamint a kézmosószerek és kézfertőtlenítő szerek folyamatos biztosítása kiemelten fontos prioritást élveznek, illetve kitértek arra is,  hogy a kézfertőtlenítő szerek elhelyezésekor ügyeljenek arra is, hogy ne csak a pedagógusok, hanem a diákok is hozzáférhessenek ezekhez.

illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt

A tájékoztató kitér arra is, hogy mi a teendő abban az esetben ha tüneteket észlel valaki magán illetve arra is, hogy a pánik elkerülése érdekében mindenki a hivatalos oldalon a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon tájékozódjon a hírekről, ahol a megelőzésről is található információ.

A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítik mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják a diákokat és a szülőket.

 

Mindeközben szerdai sajtótájékoztatón hangzott el az is, hogy  nem tartja indokoltnak a kormány az iskolák bezárását a koronavírus terjedése miatt, de ha az élet- vagy egészségvédelem indokolja, akkor lépni fog. – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,  aki hozzátette azt is, hogy viszont intézménylátogatási tilalmat vezet be a kormány az egyetemeken, ahol csak távoktatás keretében vehető igénybe az egyetemi oktatás a koronavírus elleni védekezés érdekében. ( via MTI )