Rendkívüli ülést tartanak a soproni képviselők

Fotó: cyberpress.hu / archívum

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése rendkívüli ülést tart március 12-én, 15 órától. Két előterjesztésről döntenek a városi honanyák és honatyák csütörtökön.

Fotó: cyberpress.hu / archívum

A soproni Városháza üléstermében első ízben a Várkerület II. ütemű fejlesztéséhez kapcsolódó víziközmű rekonstrukciójáról szóló előterjesztésről döntöttek. Mint a sopron.hu városi portálon megjelent dokumentum írja, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásából megvalósuló projekt keretében 3000 m²-en jön létre közlekedő felület. Alapvető cél, hogy a Várkerület egységes közlekedési övezetté váljon, összhangban az első ütemmel. Mint az előterjesztő írja, a cél egy gyalogos és kerékpáros dominanciájú, csillapított forgalmú, burkolatában, berendezéseiben, zöldfelületeiben, közvilágításában és közmű-hálózatában is megújított köztér. Ehhez kapcsolódóan 122.772.209 Ft értékben szükséges az ivóvíz és szennyvízvezeték korszerűsítése.

Másodikként döntenek a Paprét 24. szám alatti ingatlan elővásárlási jogáról. A 2218 m² alapterületű “lakóház, udvar, gazdasági épület” megnevezésű ingatlan műemléki védelem alatt áll, az önkormányzat elővásárlásra jogosult. A határozati javaslat szerint nem kívánnak élni az elővásárlással az önkormányzat képviselői.