Vasfüggöny vagy Európa? A JOBBIK EP-listavezetője járt Sopronban

Utcafórummal egybekötött sajtótájékoztatót tartott Sopronban Gyöngyösi Márton, a JOBBIK listavezetője az európai parlamenti választáson és Dr. Brenner Koloman soproni elnök.

fotó: Leczovics Zsolt

A Várkerület-Ötvös utca sarkán a standasztal mellett Gyöngyösi Márton, a JOBBIK frakcióvezetője kifejtette: a „Biztonságos Európát, szabad Magyarországot” című EP-választási programjuk három fő témakört jelölt meg, amit a listájukról az EP-be jutó személyek képviselni fognak. Kiemelte, hogy meglátása szerint tagadhatatlan, hogy Európának egy globális kihívással, a migrációs válsággal kell szembenéznie, amivel szemben meg kell védeni Európát és az európai civilizációt. A JOBBIK a migránsok beengedése helyett, újra felállítaná a határőrséget, hogy a déli határon elkötelezett határőrök védhessék Európát. A párt szerint ezen kívül a bérfelzárkóztatásnak egy hosszú távú célnak kell lennie, amiért az Európai Parlamentben egy új kohéziós politika kiharcolásával és a korrupció felszámolásával lehet harcolni. Utóbbi érdekében a Jobbik aktivistái már gyűjtik az aláírásokat.

fotó: Leczovics Zsolt

A listavezető kitért arra is, hogy a “fake news” felszámolása is fontos cél, aminek véleménye szerint Magyarországon kuriózumként maga a kormány a forrása.

” Ma hazánkban a média területén nincs meg a demokráciához szükséges médiasokszínűség, pedig Európában mindenkinek jár az objektív tájékoztatás. A Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztésével kapcsolatban a JOBBIK sajnálattal értesült a Fidesz országvesztő hazárdjátékának újabb epizódjáról. Még ha az Európai Néppárt meg is engedte a Fidesznek, hogy szégyenteljes helyzetét valamiként szépítendő „önként” beleegyezhessen tagsági jogainak felfüggesztésébe, egyértelmű, hogy ma a Fidesz megtette első konkrét lépését az Európai Unió elhagyására.” –  mondta el Gyöngyösi Márton frakcióvezető.

fotó: Leczovics Zsolt

„A május 26-i európai parlamenti választások tétje tehát az, hogy megengedjük-e azt, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az európai országok közösségéből, és felelőtlen politikájával egy bérrabszolgaságra alapuló diktatórikus rezsimet alakítson ki.  A Jobbik továbbra is felelős politikát kíván folytatni és mindent meg kíván tenni, hogy a magyar emberek minél kevésbé érezzék a kormány politikájának negatív következményeit. Mi egy igazságos és biztonságos Európában, valamint egy szabad, kiszámítható mindennapokat biztosító Magyarországban hiszünk!” – fejtette ki a JOBBIK EP-listavezetője.

fotó: Leczovics Zsolt

 

Dr. Brenner Koloman, a soproni JOBBIK elnöke, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Páneurópai Piknik helyszínéről érkeztek Gyöngyösi Mártonnal Sopron belvárosába, onnan ahol 30 évvel ezelőtt hazánk úgy döntött, hogy lebontja a vasfüggönyt.

„Emlékszem még arra az időre, amikor Brennbergbe vagy Fertőrákosra csak nyílt paranccsal mehettünk be. Jelenleg a Fidesz felelőtlen politikája oda fog vezetni, hogy pár hónapon belül ezermilliárdokkal csökkenő támogatásokat fogunk sajnos látni. A történelmi Nyugat-Magyarországon, a mi régiónkban ez az asztalborogató politika ráadásul lezáródó határokat is jelenthet, amelyek a soproni régióban katasztrofális következményekkel jár. Ezért kell május 26-án elmenni szavazni a JOBBIK-ra, hogy a Fidesz felelőtlen politikája helyett, egy felelős, a nemzeti érdeket valóban érvényesítő erő kerüljön be az európai parlamentbe!” – emelte ki Dr. Brenner Koloman, a JOBBIK helyi elnöke.

fotó: Leczovics Zsolt