Vajon lesz nyilvános polgármesterjelölti vita Sopronban?

Valljuk be, ahogy az országgyűlési választásokon a miniszterelnökjelölti vitától, úgy az önkormányzati választásokon a polgármesterjelölti vitától, vagy ha úgy tetszik a közös programbemutatástól illetve nézetkülönbségek csörtéjétől is szépen elszoktunk ebben a fene nagy demokráciában. Pedig ezek jó dolgok ám, hiszen ez egy olyan esemény lehetne amikor tiszta vizet lehetne önteni a pohárba, fel lehetne vázolni a programokat és az esetleges nézetkülönbségeket is lehet ütköztetni a polgárság aktív részvétele mellett. 

Gibicsár Imre, Dr. Varga Norbert és Dr. Farkas Ciprián soproni polgármesterjelöltek ( b-j ) / fotók és montázs: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu

Persze jó esetben az elsőt, a miniszterelnökjelölti vitát az országos  közszolgálati televíziócsatornának kellene szervezni és műsorra tűzni, ha pedig helyi eseményről van szó –  mint például most az önkormányzati választások miatt –   akkor pedig a semleges, közpénzből működő, pártfüggetlen helyi közmédiának lenne a dolga,  ha már ugye van ilyen, no de úgy tűnik ez nem egy olyan volumenű ügy amire ráharapnak a helyi szerkesztők. Ez persze azzal is magyarázható lenne,  hogy nem foglalkozik a csatorna politikával, csak a városvezetés eseményeit igyekszik nyomon követni, szóval egy ilyesmi abszolút nem fér be a műsorstruktúrába, pedig mondjuk az egyébként kellemes és jópofa  Hölgyválasz illetve Férfikör című produkciók mellé mi eltudnánk képzelni.  No de tegyük félre a dolgot, ne ítélkezzünk, mindenkinek megvan a maga dolga és szerepe és meg vannak azok a pontok, hogy kinek az elvárásainak kell megfelelnie. Most azonban úgy tűnik  ezt a közvetítési illetve szervezési hiányosságot  felismerte Dr. Varga Norbert ( Független ) polgármesterjelölt is, aki átvállalva és ezzel mentesítve a Sopron Televízió szerepét az ügyben, nyilvános vitára hívta ki Dr. Farkas Ciprián ( Fidesz-KDNP ) és Gibicsár Imre ( Párbeszéd ) polgármesterjelölteket. A meghívót eljuttatta a jelölteknek és információink szerint a helyi sajtó számára is, de megosztotta a közösségi portálon is, amelynek tartalma a következő:

 

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy vajon melyik jelölt fogadja el ezt a meghívást, azonban az tény, hogy csak abban az esetben van értelme egy ilyen rendezvénynek ha mind a három jelölt részt vesz a programja melletti érvelésen. Vajon megvalósul?