A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, tiramisu, gyerekeknek szánt kreációk és variegato-fagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait.
Eldördült a startpisztoly az osztrák főváros fagylaltárusai számára: március 19-én hivatalosan is megnyitották a szezont, amely rögtön egy világnappal kezdődik. 2013 óta ugyanis március 24-én tartják az Európai kézműves fagylalt napját. 2019 európai fagylaltjának a tiramisut választották, amelyet ezen a napon Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítenek el és kínálnak Európa-szerte.
Ausztriában még két különleges fagylalthétre készül az akcióban résztvevő 340 fagylaltozó. Az elsőt 2019. május 13-19. között tartják, virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit.
A második fagylalthéten – 2019. június 17-23. között – a fagylaltozók törzsvendégei, a gyerekek állnak majd a középpontban. Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek – csoki-banán, pillecukor, egyszarvú- és kekszfagyi – hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.
Általános trend – akárcsak Magyarországon –, hogy egyre népszerűbbek a variegato-fagylaltok. Ilyenkor különböző gyümölcsszószokat, illetve csokoládé-, karamell- vagy egyéb szirupokat forgatnak a masszába, így a fagylalt márványos hatást kelt.