MSZP: Magyarország a szélsőjobboldal felé tolódik!

Lakossági találkozót tartott hétfőn a soproni Várkerületen Dr. Ujhelyi István, Európa Parlamenti képviselő és a jelenlegi kampányidőszakban így képviselőjelölt is egyben,  valamint Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja.

A lakossági találkozó közben tartott sajtótájékoztatón Bárány Balázs hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetek rámutattak arra, hogy Orbán Viktor és egyben pártja a FIDESZ is egyre jobban távolodik az európai politikai központi iránytól és egyre inkább a szélsőjobboldali poltika felé tolja képviseletét és ezáltal hazánkat is. A politikus elmondása szerint ezt az álláspontot igazolja az is, hogy a Néppártból felfüggesztett FIDESZ első embere, Magyarország miniszterelnöke a közelmúltban Budapesten fogadta  Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest illetve Bécsben találkozott a Heinz-Christian Stracheval, Ausztria alkancellárjával, aki nem mellesleg a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke is és mindezek mellett meghívást kapott Marine Le Pentől is, aki a francia – szintén – szélsőjobboldali Nemzeti Gyűlés elnöke. Erre a szélsőjobboldalra felé tolódásra is kíván alternatívát nyújtani az MSZP-Párbeszéd szövetség, amely elhatárolódik az ilyen jellegű politikától és arra kér minden olyan állampolgárt akik szintén így éreznek, hogy a továbbiakban is támogassák az MSZP-Párbeszéd politikusait, hogy megakadályozzák azt, hogy hazánk is egy megosztó szélsőjobboldal pártcsaládba  tartozzon.

Dr. Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd  EP-képviselőjelöltje megköszönte a soproniak és a térségben élők támogatását az ajánlóívek szépszámú kitöltése miatt és elmondta, hogy azok szépszámú mennyisége a továbbiakban is arra sarkalják, hogy a jövőben is aktívan dolgozzon azért, hogy Magyarország továbbra is szabad állam és az Európai Unió teljes jogú tagja maradhasson. Felhívta a figyelmet arra is, hogy május 26-án nem csupán pártokról és azok képviselőiről döntünk, hanem arról is, hogy az EU-ban akarunk-e maradni, hiszen meglátása szerint már ez is veszélyben forog és ezért is fontos az, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség sikerrel zárhassa a közelgő választásokat.

Ujhelyi István dr.

“Haza, Szeretet, Európa!” – Ujhelyi István és Bárány Balázs közös sajtótájékoztatója Sopronból. Ossza meg Ön is az élő videót! #ElsőLista #HazaSzeretetEurópa