Időszakosan megnyitják a “Piknik utat” a közlekedők előtt!

Keserédes információk kerültek napvilágra a Sopronkőhidáról Szentmargitbányára vezető határátlépési pont közötti  8532. jelzésű útszakasz megnyitásával kapcsolatban, amit a Fertőrákosi Polgármester Hivatal tett közzé a Nif Zrt.-től kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Első lépcsőben ideiglenesen, majd várhatóan november végétől végérvényesen megszűnik a “Piknik út” lezárása. / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu

A közlemény szerint a hónapok óta felújítás miatt lezárt szakasz ideiglenesen és időszakosan megnyitásra kerül 2019. november 5 és 23 között, mégpedig az alábbi korlátozások mellett. Hétfőtől-szombatig ( a munkavégzések ideje alatt ) 08.00 óra és 17.00 óra között továbbra is zárva lesz, azonban ezeken a napokon 17.00 óra után másnap reggel 08.00 óráig mindkét irányban engedélyezve lesz a lakosság számára az út használata. A vasárnapi napokon nem lesz korlátozás, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy szombat 17.00 óra után egészen hétfő reggel 08.00 óráig szintén nyitva lesz a forgalom előtt a szakasz. Ez a korlátozás, mint azt írtuk 2019. november 23-ig tart majd, amely dátumtól – várhatóan – megszűnik a hétköznapi forgalomkorlátozás is. A cikk elején jelzett keserédes jelzőt azért használjuk, mert júliusban a helyszínen egy sajtótájékoztatón még októberi megnyitásról volt szó, ami ugye nem lép életbe, azonban  valóban törekedik a kivitelező arra, hogy mielőbb megnyissa ezt a szakaszt, így ha egy kis csúszással is, de tartja a megnyitás ígéretét. Szóval a rossz mellett van jó hír is, ami remélhetőleg az ingázók egy jelentős részének nagy könnyebbséget fog okozni a közlekedésben. 

A megújuló szakasz egy része / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu

Az épülő 8532. jelzésű szakasz, a Sopronkőhidát érintő indulási pontjától egy  550 méter hosszú, teljesen új aszfaltburkolatú bekötőútat kap, amely így a mostani út mellett található lakóépületektől kellő távolságban bonyolítja majd a forgalmat és ami  a most épülő több mint 3,507  kilométer hosszú 8532. jelzésű útszakasz szerves része lesz.  Ezen a szakaszon  egy 5 méter széles út volt  eddig – amely a határ előtt 1,2 km hosszon 4 méter szélességűre csökkent – amely most a beruházásnak köszönhetően egy teljesen új útburkolatot kap, mégpedig  9 méter koronaszélességgel és 6 méteres útburkolatszélességgel. A beruházás kivitelezésének végső határideje egyébként 2019. december 31.

A felújítás részleteit bemutató tábla / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu