Bemutatták az összefogás soproni képviselőjelöltjeit!

Úgy tűnik minden eddiginél elszántabban, erősebben és nagyobb egyetértésben fogtak össze az ellenzéki pártok Sopronban a közelgő önkormányzati választások kapcsán és ennek jeleként a pártonkénti országos politikusok részvétele mellett pénteken bemutatták a leghűségesebb városban azokat a képviselő jelölteket, akik a helyi, egyéni választókörzetekben indulnak. 

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

 

A Fő téren tartott eseményen a soproni összefogás keretében a MOMENTUM, az MSZP, a JOBBIK, a DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, az LMP illetve a MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM vezetői politikus hölgyei mutatták be egyesével azokat a helyi jelölteket, akik indulnak az őszi megmérettetésen és ígéreteikhez híven a szavazópolgárok bizalmával élve megpróbálják legyőzni a FIDESZ-KDNP helyi jelöltjeit.

A bemutatást Donáth Anna, a MOMENTUM Európai parlamenti képviselő, országos elnökség tagja, Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője a választmány elnöke, Potocskáné Kőrösi Anita, a JOBBIK  országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja tartotta.

A politikusok pártonként, de egymást támogatva mutatták be azokat a jelölteket, akik az együttműködés keretében indulnak és így egy közös listán indulnak a választáson. Mutatjuk a listát:

 

1.     vk. Mayer Andor (Jobbik)

2.     vk. Szakács Gyula (LMP)

3.     vk. Rátkovics Roland (Jobbik)

4.     vk. Borza József (MSZP)

5.     vk. Sárvári Noémi (LMP)

6.     vk. Pusker Tamás (Momentum)

7.     vk. Simon Zoltán (DK)

8.     vk. Mayer Éva (Jobbik)

9.     vk. Németh Imre (MSZP)

10. vk. Major Gyula (MMM)

11. vk. dr. Horváth Béla (MSZP)

12. vk. Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum)

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum önkormányzati képviselőjelöltje bevezetőjében elmondta, hogy a legnagyobb ellenzéki pártok hónapok óta dolgoznak együtt a városban, és képesek demokratikusan együttműködni, azonban kiemelte , hogy az ellenzéki összefogás nem összeolvadás.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, az országos elnökségi tagja mutatta be  pártja két képviselőjelöltjét, Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét és Pusker Tamást.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője Mayer Nándorné Évát, Rátkovics Roland Zsoltot és Mayer Andort ajánlotta a választók figyelmébe, majd megjegyezte, hogy az ellenzék Sopronban is felismerte, hogy a NER-t csak közösen, együtt lehet megdönteni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányának elnöke Németh Imrét, Borza Józsefet és Horváth Bélát mutatta be. Arra kérte a leghűségesebb város lakóit, hogy októberben küldjék el azokat a politikusokat a soproni Városházáról, akik nem törődnek a város életével.

Simon Zoltánt, a Demokratikus Koalíció jelöltjét Vadai Ágnes országgyűlési képviselő mutatta be, aki arról beszélt, hogy reméli, az ellenzéki összefogás lendülete kitart, és ez a remek csapat sikereket ér el annak érdekében, hogy Sopron újra élhető legyen!

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője Sárvári Noémit és Szakács Gyulát mutatta be. Szakács Gyula kiemelte, hogy az LMP elkötelezett abban, hogy a városok önállósága valódi önállóság legyen és Sopronban se úgy dőljenek el a dolgok, ahogy azt Budapestről megmondják.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja tizenkettedik jelöltként egy civilt, a helyi közéletben egyre több szerepet betöltő  Major Gyula gépészmérnököt mutatta be.

A helyszínen újságírói kérdésre válaszolva elhangzott, hogy az összefogás a polgármesterjelöltjét egy későbbi időpontban mutatja be, akinek személyéről azonban annyit sikerült megtudnunk, hogy egy pártfüggetlen jelölt lesz és akit teljes egyetértésben fogadott el a résztvevő hat politikai párt.

fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu
fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

1 Trackback / Pingback

  1. Sopronban az ellenzéki összefogás pártjai Dr. Varga Norbertet támogatják a polgármesterválasztáson | Cyberpress

Comments are closed.