Startra kész a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat

Ismét eltelt egy év, amit bizony az is jelez, hogy újra itt van a várva-várt Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat, ami számtalan jelentős és érdekes programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A 2017. március 14-én induló programkavalkád előtt egy nappal, hétfőn tájékoztatták a sajtó képviselőit arról a rengeteg eseményről, előadásról és kiállításról, ami a kulturális programok tekintetében ismét meghatározza pár hétig a leghűségesebb város mindennapjait. A sajtótájékoztatót Pataki András, a Pro Kultúra Zrt. igazgatója és a Soproni Petőfi Színház főrendezőjének szavai valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő köszöntője nyitotta, majd részletesen bemutatásra került Kóczán Péter Kulturális csoportvezető által az idei kínálat.

c1 (Medium)

c3 (Medium)

c2 (Medium)

A Haydn Filharmónia hangversenyével indul 2017. március 14-én Sopron nagymúltú kulturális fesztiválja, amiről korábban már beszámoltunk mi is ( ITT!)  ami egészen április közepéig tart majd. Ez az időszak felölel 14 programot, köztük könnyű- és komolyzenei koncerteket, színházi előadásokat, gyerekprogramokat valamint kuriózumokat is, amelyekre sok szeretettel várják a közönséget a Liszt központban illetve a Soproni Petőfi Színházban.

pro stn

Igazán különleges programnak ígérkazik a kétnapos Drón és robotika show is, amely Budapest után mutatkozik be Sopronban és ami a jövő technológiáit vonultatja fel, ahol az iprai robotika kiválóságai mellett a hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletület teszik.

A fesztivál másik különlegességének ígérkezik a stílus és egészség jegyében megvalósuló Tavaszi Ét-Trend című rendezvény, ahol a Világ- és Európa bajnok aerobic szakedző, Katus Attila valamint a közismert stylist, Lakatos Márk segít a tavaszi megújulásban.

A Tavaszi Napokon új önálló esttel lép fel Bödőcs Tibor humorista, újra Sopronba érkezik az ország kedvenc design vására, a WAMP, és színházi élményből sem lesz hiány.

A Petőfi Színház előadásában a My fair lady-t láthatják a nézők, az Orlai Produkció pedig a Várj, míg sötét lesz és a Száll a kakukk fészkére című színműveket mutatja be Kovács Patríciával, Szabó Kimmel Tamással és Péterfy Borival a főbb szerepekben.

Neves előadók szerepelnek a zenei programokon is, a Romantika című hangverseny szólistája Kelemen Barnabás lesz, akusztikus koncertet ad az Anna and the Barbies, a gyerekeket pedig a Hahó együttes várja.

A helyi művészek bemutatása is fontos része a fesztiválnak, így Borsodi Zsuzsa keramikus munkáival,  a soproni szimfonikusokkal és a zeneiskola kiváló növendékeivel is találkozhat a közönség.

Részletes program valamint a jegyvásárlással kapcsolatos információk elérhetőek a www.prokultura.hu oldalon.