Sopron továbbra is népszerű a turisták körében!

Sopron továbbra is az ország legkedveltebb utazási célpontjainak egyike, annak ellenére is, hogy az elmúlt évek során jelentős lezárásokkal járó, nagy volumenű beruházások nehezítették a turisztikailag frekventált területek látogathatóságát. A kormányzat támogatásával olyan beruházások valósulnak meg Sopronban, amelyek a város értékeinek bemutatását szolgálják, az itt élők életminőségét és a turisztikai vonzerejét pedig növelik. – mondta el Barcza Attila a város Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke szerdán, a Szent György és Új utca kereszteződésében található Vasalóház előtt.

IMG_9464 (Medium)
Sajtótájékoztató a Vasalóház előtt / fotó: Leczovics Zsolt

2010 óta folyamatosak a fejlesztések a történelmi belvárosban, a munkagépek gyakorta látott „vendégei” a soproni látványosságoknak. Elsőként 2010-ben a teljes Fő teret kellett lezárni a legfontosabb turisztikai hónapokban, majd 2011-12-ben a Tűztornyot nem lehetett látogatni. A felújításokkal  párhuzamosan alakult ki a Várfalsétány és épült meg a Tűztorony turisztikai épülete. Megszépült a belvároshoz szorosan kapcsolódó Petőfi tér is, a Várkerület megújítása pedig a közelmúltban fejeződött be. – mondta el a képviselő, majd hozzátette: A felsorolt beruházások nem csak a soproniak életminőségének növeléséhez járultak hozzá, hanem a turisztikai vonzerő növeléséhez is. Célunk, hogy egy élhető és szerethető Sopront ajánljunk ki a látogatóknak. Éppen ezért folytatódnak azok a beruházások, amelyek ezt a célt szolgálják. Most újra megjelentek a munkagépek a történelmi belvárosban, ezúttal az utcák közművei és burkolatai újulnak meg. Ez egy jelentős, 2 milliárd forint értékű fejlesztés, amely várhatóan 2018 szeptemberéig tart. – foglalata össze Barcza Attila az elmúlt időszak fejlesztéseit valamint a belváros jelenlegi munkálatait.

IMG_9440 (Medium)
A Kolostor utcában már dolgoznak a munkagépek / fotó: Leczovics Zsolt

 

Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője hozzátette, hogy Sopron és környéke különleges adottságokkal rendelkezik, hiszen egyedülálló módon egy helyen megtalálható mind az épített, mind a természeti szépség. A  Sopron Régió Turisztikai Központ aktívan részt vesz a turisztikai vonzerő növelésében, ezeket a páratlan szépségeket turisztikai kiadványokban, újságokban, internetes felületeken, televízióban és rádióban egyaránt népszerűsítjük. Ide kapcsolódik például az, hogy Sopron Régió Turisztikai Központ részt vesz az Utazás kiállításon is, amely az ország legnagyobb turisztikai seregszemléje. 2017. Március 2-5. között a budapesti Hungexpo területén bemutatják a látogatóknak a  helyi értékeinket és rendezvényeinket, remélhetőleg ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy még több turista látogasson el a leghűségesebb városba.

IMG_9465 (Medium)
Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője / fotó: Leczovics Zsolt

Természetesen helyben is igyekszik a központ tájékoztatni és népszerűsíteni a város és környéke programjait, éppen ezért – amelyről itt számoltunk be – a 2017. évi eseménynaptárt minden soproni lakosnak is eljuttatják.

A városban is igyekszik a központ minden megtenni a tájékoztatás és programajánlók területén, ezért az eddigi három turisztikai információs pontot – Liszt Központ, Tűztoronyban és a Várkerületen az OTP Bankkal szemben –  most egy negyedikkel igyekszenek kiegészíteni, mégpedig a sajtótájékoztató helyszínén található Vasalóházban.

A tervek szerint itt szeretnének egy új információs irodát nyitni, amelyről már az érintett felek tárgyalásokat folytatnak. Amennyiben sikeresek lesznek a tárgyalások, már akár az idei turisztikai szezonban megnyithatnak. – mondta el Erdősi-Héjj Boglárka.

IMG_9468 (Medium)
A Vasalóház lehet az új turisztikai pont otthona / fotó: Leczovics Zsolt

 

cyberpress.hu