Segítséget kérnek a Fertőrákosi Tűzoltók!

Az idei év sajnos egy nagy tragédiáról is emlékezetes marad sok soproni és Sopron környéki számára, hiszen ki ne gondolna fájó szívvel a Fertő tavi leégett faházakra, amelyek ugyan a lángok martalékai lettek azonban az a rengeteg emlék ami hozzájuk köthető örökké az emlékezeteinkben marad. Persze még mindig sok kérdés merül fel az esettel kapcsolatban, többek közt hogy konkrétan mi okozhatta a tüzet, azonban gondoljunk arra az áldozatos munkára, amit a hivatásos és az önkéntes lánglovagok tettek meg azért, hogy megmentsék azt, ami menthető. A mentési munkálatokban aktívan részt vett a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltóság is, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az ilyen esetek elkerülhetőek legyenek és még gyorsabban tudjanak reagálni minden beérkező jelzésre. A hivatalos facebook oldalunkon kérik azokat, akik adományaikkal tuják támogatni a munkájukat, hogy segítsenek!

illusztráció / fotó: cyberpress.hu

A Fertőrákos Önkéntes Tűzoltóság bejegyzése: 

 

Tisztelt Hölgyek és Urak!
Köszönjük, hogy megtisztelt minket az oldal látogatásával. Sajnálatos eseményen vagyunk túl, szerintem nincs olyan ember aki nem hallott róla.
Hatalmas erőfeszítés árán sikerült 10 házat megmenteni.
Hivatásos, önkéntes, magyar és osztrák egy emberként szállt szembe a veszéllyel. Ez nem múlik el nyomtalanul. Nagyon sok embernek egy tragédia. Legyen az anyagi vagy csak egyszerűen mert hozzánk tartozik, az itt élő emberek magukénak érzik, hiszen itt nőttek fel. Gyerekként mindenki ugrált a mólókról a vízbe, vagy csak büszkén mutatta rokonainak, ismerőseinek.
Most mérleget kell készítenünk, át kell gondolnunk, mit kellett volna tenni, mi az ami feltétlenül szükséges az ilyen katasztrófák elkerüléséhez.
Ami már most is biztos, ki kell építenünk egy vízi bázist, hajóházat, ahol a hajó és a felszerelés percre-kész. Igen, csak percekre legyünk és ne messzebb.
A jelenlegi keretünk ezt nem teszi lehetővé, viszont ÖN is tehet valamit ezért!
Támogatásával mindez létrejöhet.
Indítunk egy támogatói rendszert, ahol mindenki támogathatja egyesületünket. Ha kétezer forint feletti összeggel támogat minket, Támogató Kártyát adunk. A kártyák sorszámozottak és minden kiadott 100 kártya után egy számot kisorsolunk. A szerencsés több dolog között választhat, relikviák, tűzoltó eszköz, utazás, mindenképp valami emlékezetes. Kérem figyelje oldalunkat, hamarosan jelentkezünk.


Köszönöm türelmüket!
Pácser Attila
Titkár
Fertőrákosi Tűzoltó Egyesület

Az egyesület támogatására szánt összeget az alábbi számlára lehet átutalni:
Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet
Számlaszám: 59100700-10010 828
A támogatás összegéről, mint kiemelten közhasznú egyesület, NAV igazolást tudunk kiállítani az adományozó, támogató részére.

 

 

 

 

forrás: Fertőrákosi Tűzoltóság

cyberpress.hu