MSZP Sopron: Megemlékezés Kolbenheyer Mór emléktáblájánál

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169-ik évfordulója tiszteletére rendezett megemlékező ünnepséget az MSZP Soproni szervezete március 15-én délelőtt Kolbenheyer Mór emléktáblájánál a Templom utcában. A megemlékezésen Sógor Ferenc népművelő mondott köszöntőt majd Széplaki Tamás, a helyi szervezet elnöke mondott ünnepi beszédet.

12 (Medium)
fotó: cyberpress.hu
3 (Medium)
fotó: cyberpress.hu
4 (Medium)
fotó: cyberpress.hu

Széplaki Tamás kiemelte, hogy a központi ünnepségek mellett fontos kell, hogy legyen minden lokálpatriótának Kolbenheyer Mór emléke, hiszen ő volt az aki 1848 forradalmát elhozta Sopronba és ő volt az, aki kiállásával, bátorságával felvállalta azokat az értékeket ami a forradalom igaz üzenete volt. Bátorságát bizonyította azzal, hogy dacolva a hatalommal, az önkénnyel kiállt az eszméi mellett és aki Petőfi és Arany lelki társa volt.

8 (Medium)
fotó: cyberpress.hu

Póczik Roland az MSZP helyi elnökségének tagja Magyarország történelmének elnyomásait, diktatórikus időszakait idézte fel párhuzamot vonva a jelenlegi aktuálpolitikai eseményekkel. Beszédében kiemelte a sajtószabadság fontosságát és ennek tükrében az idekapcsolódó 1848-as üzenetet.

A megemlékező ünnepség koszorúzással és főhajtással valamint a Szózat közös eléneklésével zárult.

20 (Medium)
fotó: cyberpress.hu
10 (Medium)
fotó: cyberpress.hu
21 (Medium)
fotó: cyberpress.hu
13 (Medium)
fotó: cyberpress.hu

A megemlékezést az MSZP Sopron élőben közvetítette a közösségi portálján, ami itt látható:

MSZP Sopron – MSZP Sopron was live.

cyberpress.hu