Máté városunk első babája a 2017-es esztendőben!

Január elsején, 15 óra 35 perckor született Sopronban az idei év első babája. Tóth Máté a vártnál korábban, a 34. terhességi héten érkezett, de édesanyjával együtt jól vannak. – számol be a sopronmedia.hu.

baba-1
fotó: Soproni Gyógyközpont/sopronmedia.hu

A kisfiú 2670 grammos súllyal és 51 centiméteres hosszúsággal, a család első gyermekeként látta meg a napvilágot a Soproni Gyógyközpont Szülészet – Nőgyógyászati Osztályán.

Régóta terveztük a családalapítást, de a babaáldásra sokáig kellett várnunk. A szülés időpontját 2017. február 9-re írták ki, ám a magzatvíz január elsején váratlanul elfolyt. Nagyon megijedtünk a férjemmel, de látva, hogy Máté egészséges és jól van, a kezdeti izgalmakat felülírta az öröm. Egyáltalán nem számítottunk rá, mégis ő lett az év első babája Sopronban – osztotta meg a Tóth család boldogságát Kata, a kisfiú édesanyja.

baba2
fotó: Soproni Gyógyközpont/sopronmedia.hu

Az anyai és magzati indikáció miatt a kisfiút császármetszéssel segítettük a világra január elsején, délután 15 óra 35 perckor – mondta el a szülést levezető Dr. Szilveszter Péter szülész-nőgyógyász főorvos. Mátét további megfigyelésre és ellátásra az intézmény koraszülött részlegére szállították át, de ő is és édesanyja is jól vannak. Amint a kisfiú megerősödik, hazatérhetnek otthonukba – tette hozzá a főorvos.

 

forrás: sopronmedia.hu

cyberpress.hu