Labdarúgás: Soproni FAC 1900 – Videoton FC 1:2 (0:1)

A SFAC 1900 SE.  javában készül az új szezonra és a felkészülés során több edzőmérkőzést is lekötött a megyei első osztályban debütáló csapat számára a szakvezetés. Ennek köszönhetően az Anger réti sportlétesítményben fogadta a soproni csapat szombaton az NB 3-as Videoton gárdáját. A napi két edzést teljesítő, profi kerettel üzemelő székesfehérváriak számára is ideális ellenfélnek bizonyult a SFAC csapata, hiszen egy fordulatos, jó iramú mérkőzésen bizony alaposan meg kellett izzadniuk az egy gólos sikerért a vendégeknek.

A két csapat játékosai igazi közönségszórakoztató mérkőzést játszottak Sopronban.

Az első félidőben teljesen egyenrangú csapat benyomását keltette a SFAC, hiszen minden második fehérvári támadásra volt válasza a soproni fiataloknak, így gólszerzési lehetőségek is adódtak mindkét oldalon. A vezetést azonban a Videoton szerzett mégpedig büntetőből a 44.percben és ezzel az eredménnyel is tértek pihenőre a játékosok.

A második félidő szinte ott folytatódott az első abbamaradt, egy igazán kiélezett, de sportszerű mérkőzést láthattak a szurkolók.  A soproni alakulat Honyák Máté gyönyörű góljával egyenlített, ami igazán feltüzelte a csapatokat, így még közönségszórakoztatóbb küzdelem alakult ki a pályán. Talán az erőnléti fölénynek köszönhetően a Székesfehérváriak azonban jobban bírták a véghajrát és a 80-ik percben ismét megszerezték az előnyüket, amit meg is őriztek a lefújásig.

 

Jár a gratuláció a soproni fiúknak, akik nagy lelkesedéssel küzdöttek a fehérvári fiatal profikkal szemben. Tímár Krisztián a vendégek vezetőedzője a hét legjobb edzésének titulálta a küzdelmet, és ezen véleményével Ágoston Zsolt sem vitatkozott.

A hazai szakvezetés, a mérkőzésen nyújtott átlag feletti teljesítményük miatt kiemelte Récsei Bence, Kelemen Dávid, Honyák Máté, Barkovics Károly és Giczi Balázs alázatos és példamutató játékát, de összességében a teljes keretet dicsérettel illette.

 

 

cyberpress.hu