Központi tanévnyitó ünnepség volt a Soproni Egyetemen (képek)

A Soproni Egyetem központi tanévnyitóján a 282-ik alkalommal köszöntötték a részvevőket szerdán az Erzsébet utcai egyetemi épületben. Az intézmény nevében Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte  az alma máter minden oktatóját, dolgozóját és hallgatóját.

Prof. Dr. Faragó Sándor rektor ünnepi köszöntőjében a Soproni Egyetem múltját, tradícióját emelte ki és hozzátette, hogy a hagyományok ápolása és megőrzése mellett, mindig a magas szintű képzésre törekedtek a helyi tanintézményben, amelynek hírnevét rengeteg sikeres egykori hallgatójuk vitte szerte a világban. A közelmúltra visszatekintve elmondta, hogy az elmúlt évtizedben a Soproni Egyetem technikailag szebb és jobb lett, hiszen új épületekkel gyarapodtak illetve a régiek is modernizáción és felújításokon mentek keresztül, köszönhetően a 15 milliárd forintos forrásnak, ami a megújuláshoz segítette a felsőfokú képzést biztosító intézményt és amely mára teljes mértékben megfelel a 21. század követelményeinek. Prof. Dr. Faragó Sándor elmondta, hogy a tavalyi esztendőhöz képest emelkedett a felvett hallgatói létszám, hiszen idén az egyetem négy karán összesen 857 hallgató kezdheti meg a tanulmányait, akiket örömmel üdvözöl a leghűségesebb városban.

Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében az elsőéveseknek elmondta, hogy nem csak az egyetem polgárai lesznek a közeljövőben, hanem a város polgárai is, amely mind a két esetben felelősség is, de minden bizonnyal az életük egyik meghatározó részévé fog válni. Felhívta az új hallgatók figyelmét az ismeretek megszerzésének fontosságára és hangsúlyozta, hogy csak élethosszig tartó tanulással lehet sikeresen boldogulni az életben, hiszen a tudás az alapja az élet bármely területén a boldogulásnak. A város polgármestereként köszöntötte az új hallgatókat, akiknek rengeteg élményt és tartalmas időtöltést kívánt a tanulmányaik mellett valamint sikeres elkövetkezendő egyetemi éveket.

Az évnyitó kulturális műsorral, ösztöndíjak átadásával, hallgató esküvel valamint az egyetem arany diplomáinak átadásával zárult.

 

cyberpress.hu