Gyerekek vették birtokba a Soproni Tűzoltólaktanyát (képek)

Rekordszámú, közel négyszáz látogatója volt a déli órákig pénteken megrendezett nyílt napnak a soproni tűzoltó laktanyában, amelyen ezúttal elsősorban kisiskolások vettek részt. Molnár Sándor a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, hogy a nyílt napot évek óta megrendezi a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség azzal a céllal, hogy a diákok megismerhessék a munkájukat, amely rendezvénynek a sikere évek óta töretlen a fiatalok körében. Az idei esztendőben számos iskola jelezte a részvételi szándékát, melyeket igyekszik kielégíteni a helyi kirendeltség, így további nyílt napot is szerveznek a közeljövőben, hogy senki ne maradjon le erről a lehetőségről.

A kirendeltség munkatársai három állomáson fogadták az érdeklődőket. Elsőként megtekinthették a tűzoltó laktanyát, a járműveket, felszereléseket, megismerhették a technikai eszközöket.

A második helyszínen előadások keretében ismerhették meg a látogatók a katasztrófavédelem munkáját, bepillanthattak a tűzoltóság mindennapi életébe.

A harmadik állomáson pedig a légzésvédelem múltban és jelenleg használt eszközeit tekinthették meg és próbálhatták ki az érdeklődő gyerekek. Ugyanitt hasznos információkkal is gazdagodtak, hiszen előadások hangzottak el a szén-monoxid és a szén-dioxid gázokkal kapcsolatos veszélyekről, az ezekkel kapcsolatos balesetek megelőzési lehetőségeiről.

 

cyberpress.hu