Eredményes és jó hangulatú volt az idei Kőfejtő Kupa Fertőrákoson

2017. július 29-én került megrendezésre a Fertőrákosi Lövészklub rendezésében a Kőfejtő Kupa lőverseny, amely az idei esztendőben is több csapatot vonzott ide az ország nyugati csücskébe valamint egy felvidéki klub indulása okán nemzetközi megmérettetésé is emelkedett. A verseny több fegyververnemben és korosztályban nyújtott lehetőséget az indulóknak arra, hogy összemérjék tudásukat, hiszen a szervezők nagy gondot fordítottak arra is, hogy az utánpótlás korosztályok is versenyzési lehetőséghez jussanak ebben a kevésbé reflektorfényben lévő sportágban. A rendező Fertőrákosi Lövészklub mellett részt vett a versenyen a Vízügyi Lövészklub Baja, Nyárasd (Felvidék) Écsi Lövészklub, MTTSZ Lövészklub Zsira, MTTSZ Lövészklub Szil csapata is.

Kőfejtő Kupa 2017 – Fertőrákos

A nagy hagyományokkal rendelkező verseny megrendezése ( ami tavaly anyagi okok miatt sajnos elmaradt ) igazi kihívást jelentett, hiszen igyekeztünk mindent annak megtenni annak érdekében, hogy remek körülmények között tudjuk fogadni az induló csapatokat és valóban egy színvonalas versenyt tudjunk rendezni. – tudtuk meg Fekete Zsolttól, a fertőrákosi klub elnökétől, aki kiemelte – Úgy gondolom és a visszajelzések is azt támasztják alá, hogy egy jó hangulatú és a múltjához méltó versenyt sikerült lebonyolítani itt Fertőrákoson, ahol a hazai versenyzőink is nagyszerűen teljesítettek, akiknek külön is gratulálok.  Külön öröm számunkra, hogy két új csapatot is üdvözölhettünk a Kőfejtő Kupán, amely így még nyíltabbá tette a versenyt.

Fekete Zsolt kiemelte, hogy külön köszönetét fejezi ki annak a lelkes baráti körnek, akik az előkészületekben és gördülékeny lebonyolításban is segítettek a fertőrákosi egyesületnek, hiszen az ő áldozatos és önkéntes munkájuk nélkül bizonytalanná vált volna a verseny megrendezése.

A verseny szombaton reggeltől egészen késő délutánig tartott, ahol a várakozásoknak megfelelően remek eredmények születtek és persze nem maradtak el a hazai sikerek sem. Az eredményhirdetésen Palkovits János, Fertőrákos polgármestere adta át az elismeréseket, amely ünnepséget tapasztalatcsere és baráti beszélgetések zártak.

A Fertőrákosi Lövészklub versenyzőinek eredményei:

Légpuska 10 m:

Serdülő korosztály –  2. hely:  Nádasi Levente

Ifjúsági/Junior korosztály fiú –  1. hely: Rácz Balázs – 3. hely: Pete Gyula

Felnőtt női –  2.hely: Kertész Istvánné

Légpisztoly 10 m:

Serdülő korosztály –  1.hely:  Szalai Kristóf – 2.hely: Nádasi Levente

ifjúsági/junior korosztály fiú: 2. hely:  Keresztény Nándor –  3. hely: Rácz Balázs

Felnőtt női –  2.hely: Kertész Istvánné

Felnőtt férfi –  2.hely: Kertész István –  3.hely:  Szabó Ádám

Kispuska, nyílt irányzék 50 m:

Ifjúsági leány – 1.hely: Rosenacker Jázmin

Ifjúsági fiú  – 1.hely:  Rácz Balázs – 2.hely:  Keresztény Nándor

Sportpisztoly 25 m:

Ifjúsági leány – 1. hely:  Rosenacker Jázmin

Ifjúsági fiú – 1.hely:  Rácz Balázs –  2.hely:  Keresztény Nándor

Felnőtt női – 3.hely:  Kertész Istvánné

Felnőtt férfi – 3.hely:  Szalai Péter

Palkovits János, Fertőrákos polgármestere és Fekete Zsolt az MTTSZ Fertőrákosi Lövészklub elnöke az eredményhirdetésen

 

 

cyberpress.hu