Átadták a megújult Hermann Alice óvodát!

A közelmúltban fejeződött be a Hermann Alice óvoda felújítása. Az intézményben jelentős, 122 millió forint értékű energetikai fejlesztés valósult meg, melynek hivatalos átadása szerda délelőtt történt meg, melyre az önkormányzat meghívta a sajtó munkatársait is.

 

A sajtóbejárással egybekötött átadáson Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere köszöntötte a meghívottakat, melyen részt vettek a kivitelezők képviselői is. Dr. Fodor Tamás ismertette a fejlesztés részleteit, amely a homlokzati héjburok és a nyílászárok cseréje mellett a fűtés korszerűsítésére vonatkozott, de ezek mellett az akadálymentesített megközelítési lehetőséget is magába foglalta.

Kicsit konkrétabban megfogalmazva a projekt során a homlokzat és a tető hőszigetelése illetve annak vízszigetelése  történt meg, illetve a régi elöregedett kazánok helyére modern kondenzációs gázkazánok kerültek amit az épületben a radiátorcserék és a termosztatikus szelepek cseréje is kísért.  Az akadálymentesítés érdekében az egyik lépcsőházat rámpával is megközelíthetővé tették, így kerekesszékkel és babakocsival is könnyebben megközelíthető vált az intézmény. Az óvoda fejlesztése nagyban javította az épület állagát, és nem utolsó sorban az üzemeltetési költségét is csökkenti, amelyek így gazdaságosabbá tették az 1980-as évek elején épített ovit.  A beruházás összköltsége bruttó 122 millió Ft volt.

A hivatalos átadón részt vett Dr. Simon István alpolgármester és Barcza Attila önkormányzati képviselő, városi tanácsnok is, akik a bejárás során szintén alaposan szemügyre vették a fejlesztéseket.

Az óvoda vezetője Nádasné Erdei Andrea elmondta, hogy nagy öröm számukra ez a fejlesztés, hiszen így egy modernebb és megújult épületben fogadhatják a gyerekeket, akik szintén nagyon örülnek a szép új ovinak. Köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak a megvalósult fejlesztésekért, amely így sokkal barátságosabbá és gazdaságosabbá válhatott.

Az átadóünnepségen az óvodások egy rögtönzött kis műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek, akik nagyon lelkesen mutatták be az óvodában tanult dalokat illetve körjátékokat.

 

cyberpress.hu