A fővárosokban pláne, a nagyvárosokban dettó, de már a Balaton parton is terjed, a zsírban tocsogó, lángost lángossal áruló hagyományos büfék leváltása, minőségi fejlesztése. Hogy Sopronban ez ne így lenne, arról a nemrégiben nyílt On My Way gondoskodik. Na nem egészen a városban, a gasztróforrdalom hullámait meglovagoló vendéglátós vállalkozók a Sopron – Klingenbach határátkelőhelynél telítették le a 21. századi üvegtigrist.
A soproni határkilépő napi járműforgalma megközelíti a harmincezret, a hatalmas számú ingázókra épül a koncepció is, azonban aki már kipróbálta a szendvicsező-kávézó helyet, nem kizárt, hogy csak magáért a nyújtott szolgáltatásért tér vissza, és nem a kényszer adta útvonal miatt. Ezt azért is lehet kijelenteni, mert ahhoz képest, hogy elsőre kicsinek tűnik az egykori határátkelőhely területén elhelyezett konténer, elképesztően széles választékban kínálnak szendvicseket, édességet és innivalókat. Külön meglepetés, ha az ember először látogatja meg a helyet, hogy a box oldalán zárt és fűtött vendégtérben lehet fogyasztani a rendelést.
A rendelést, ugyanis minden helyben, frissen készül, akár rendelsére is, tehát még az a 4-5 perc is lefaragható a tervezett menetidőnkből. A lehető legnagyobb elérési időszakot lefedve, hajnali 4-től egészen este 6 óráig várják a vendégeket, parkolni pedig a street foodozó előtt vagy a benzinkútnál lehet. Amellett, hogy a külcsínyre tízből tizes a felhozatal, tartalomra is laktató! Az On My Way-nél a arra is figyelnek, hogy a pulled pork, hagymás pulled pork, BBQ-csirkés, Cubano és Vegán (csicseriborsós pogácsával) szendvicsek kaphatóak, akár teljes kiörlésű bagettel is. Az öt szendvics időnként szezonális ajánlatokkal is kiegészül, novemberben a libás tölteléket tervezik.
Az említettek mellett lehet még választani sonkás-sajtos vagy baconös-sajtos töltött bundáskenyeret, és csirke húsos tortillát is. Mindezt frissen a nap 14 órájában, a hét minden napján, ha még nem mondtuk volna. A sort pedig olyan finompékárukkal lehet folytatni, mint a pekándiós-juharszirupos párna, a kakaós csiga, a belga csokis vagy az almás fahéjas fánk. A Levendula kávézó jóvoltából nyers vegán, gluténmentes tortaszeletek is helyet kaptak a hűtőpultban. Hogy mégis mi allergen, meg ilyen-olyan mentes, arról a kedves személyzet ad közvetlen tájékoztatást, hiszen az alapanyagokat személyesen válogatták meg a nyitási előkészületek során.
Aki a szendvics-kávé kombóra esküszik, annak sem kell lemondani semmiről ha ide állna félre munkába menet, a várkerületi kávézóból már jól ismert brand, a Budapest Kávét termékeit lehet kérni, elvitelre vagy helyben fogyasztva. Lazacos-rukkolás bagel, tarjás, laktózmentes croissant és császárzsemlés szendvics is kapható, utóbbit a határellenőrést végző rendőrök is előszeretettel választják.
A hely Facebook oldala: facebook.com/OnMyWaySopron/