A KDNP Soproni Szervezetének sajtóközleménye

A KDNP Soproni Szervezete kettős örömét fejezi ki, hogy az Országgyűlés két, a családok és a közösségek megerősítését szolgáló döntést  fogadott el mai ülésén, a kormánypártok és az ellenzék támogatásával.

Az egyik: a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása, amely azoknak a családoknak segítség, mentőöv, akiket otthonuk elvesztése fenyeget. A jogszabály alapján a becsérték száz százalékán lehet kiírni árverést végrehajtás alatt álló ingatlanra és semmiképp sem maradhat fenn a hitelezők által behajtható tartozás. A folyamatos árverés egy éven keresztül szintén ezen a százalékos arányon történhet, a következő árverésen 90 százalékra mehetnek le, ami szintén fontos az adósmentés szempontjából.

Üzenetértékű az is, hogy a Parlament 98 százalékos többséggel, nem szavazat nélkül fogadta el a javaslatot, hogy a Nagypéntek munkaszüneti nap legyen.  Ez bizonyítja, hogy Magyarország kormánya és Parlamentje elkötelezett az ország keresztény értékrendisége megerősítésében, ami fejlődésünk és jövőnk egyetlen útja. Azzal, hogy a kormány pihenőnappá tette a Nagypénteket lehetőséget biztosít mindenkinek – hite szerint – méltó ünnepre, vagy pihenésre, lelki-testi feltöltődésre. Örömteli, hogy a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi , hogy megtörténhessen a családok megerősítése és egy értékrendjében alapvető nap munkaszüneti nappá nyilvánítása.

 

Sopron, 2017. március 7.

A KDNP Soproni Szervezete