A Deák téren tartották a Magyar Kultúra Napi városi ünnepséget

2017. január 20-án, pénteken 14.00 órakor Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata a magyar kultúra napi városi ünnepségét hagyományosan a Deák téri Kölcsey-szobornál tartotta.

A rendezvényen ünnepi gondolatokat mondott Dr. Kovácsné Bircher Erzsébet, a város Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett polgára, aki a kultúra jelentéséről, a műveltség fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a kultúra ismerete az adott normák ismerete is egyben, amely egy közösség összetartását is jelenti. A kultúra nem csak az irodalom és a zene ismeretét jelenti hanem a mindennapjaink összessége is egyben.

Az ünnepségen közreműködtek a Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium diákjai, akik irodalmi műsorral és zenés betétekkel színesítették a programot.

Az ünnepséget Kölcsey Ferenc szobránál a koszorúzás és a virágok elhelyezése zárta, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester a város és az önkormányzat nevében helyezte el a tisztelet koszorúját, majd az intézmények vezetői, képviselői és a város polgárai helyezték el virágaikat.

négyes kultúra
fotók: Leczovics Zsolt
négyes kultúra 2
fotók: Leczovics Zsolt
négyes kultúra 3
fotók: Leczovics Zsolt
négyes kultúra 4
fotók: Leczovics Zsolt

forrás: sopronmedia.hu

cyberpress.hu