Véleményezzük a soproni játszótereket / 5.rész: Bécsi domb

Ígértük, hogy feltérképezzük a soproni játszótereket különböző szubjektív megközelítésekből, így ennek a sorozatnak a ötödik részét hoztuk most el. Fontos tudni, hogy minden esetben a Sopron Holding az illetékes üzembentartó, igazából ők azok, akik a területeket gondozzák és a játszóalkalmatosságokat javítják, ami információink szerint nem kis költséggel jár évente, de igyekeznek folyamatosan rendben tartani a város közterületeit. Persze valamilyen módon az adott körzet képviselője is hatással lehet az állapotokra, hiszen mint megválasztott “kerületi gazda” időnként ezeken is rajt tarthatja a szemét és akár javasolhat fejlesztéseket és aktuális javításokat is. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a játszóterek környezetének megóvása és rendeltetésszerű használata a mi felelősségünk, hiszen közös érdek az, hogy az aprónép tiszta területen és sérülésmentes játékokon tudjon játszani. Vigyázzunk rájuk közösen!

1
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt

Bécsi dombi játszótér (Hubertusz)

Tényleg csak jóindulattal lehet játszótérnek nevezni, ha azt vesszük figyelembe, hogy nagyon szegényes az eszközök száma. Egy darab hinta, egy amolyan kombinált mászókának nevezhető bonyodalom és egy mérleghinta a felhozatal, ezek is kifogásolható állapotban. Homokozó nincs és a terület is kicsit elhanyagoltnak tűnik. Helyenként kavicsos, néhol füves máshol pedig döngölt vagy letaposott föld borítja a játszit, elkerítve nincs. Ami pozitívum, hogy több pad is van a helyszínen a fák alatt, mondhatni több generációs kivitelben, ami azonban elkeserítő, hogy a  szemetesedények száma nulla.  A mérleghinta már erősen festékhiányos, de ami a komolyabb probléma az a fogantyú hiánya, ami balesetveszélyes is lehet, ha a szülők engedik a srácokat hintázni rajt. A kötélmászókán a kötelek több helyen lógnak, ez azonban gondolom egyszerűen orvosolható lenne, ha valaki foglalkozna vele. Ez az kombinált mászóka egyébként jópofa, de egy alapos festés bizony ráférne. A kétüléses hinta rendben van, de esetleg ha az egyik ülés bébihinta lenne, lehet a legapróbbak is élvezni tudnák ezt az árnyékos játszit.

fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt
fotó: © cyberpress.hu / Leczovics Zsolt

Értékelve a játszóteret:

Nem nehéz dolog ezt pontozni a szokásos 0-10-es skálán, hiszen lassan rutinossá válunk az ügyben. Sérült és festetlen játékok, szemetesedények hiánya, helyenként csikkek és szemét … Értékelésünk a Bécsi domb játszóteret látva:

4.0 pont

Visszatérünk 😉

Ranglista az eddigi játszótérturné alapján:

1. Tómalmi játszótér : 9.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA

1. Besenyő lakópark  : 9.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA

3. Kodály tér ( Jereván ltp. ) : 6.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA

4. Bécsi domb (Hubertusz) : 4.0 pont 

5. Lövér körút 99.  : 0.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA!

Folyt. köv. 

cyberpress.hu