Véleményezzük a soproni játszótereket / 3.rész: Lőver krt. 99

Ígértük, hogy feltérképezzük a soproni játszótereket különböző szubjektív megközelítésekből, így ennek a sorozatnak a harmadik részét hoztuk most el. Fontos tudni, hogy minden esetben a Sopron Holding az illetékes üzembentartó, igazából ők azok, akik a területeket gondozzák és a játszóalkalmatosságokat javítják, ami információink szerint nem kis költséggel jár évente, de igyekeznek folyamatosan rendben tartani a város közterületeit. Persze valamilyen módon az adott körzet képviselője is hatással lehet az állapotokra, hiszen mint megválasztott “kerületi gazda” időnként ezeken is rajt tarthatja a szemét és akár javasolhat fejlesztéseket és aktuális javításokat is. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a játszóterek környezetének megóvása és rendeltetésszerű használata a mi felelősségünk, hiszen közös érdek az, hogy az aprónép tiszta területen és sérülésmentes játékokon tudjon játszani. Vigyázzunk rá közösen, bár ez esetben nem nagyon van mire …

fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

Az ember megy egy kört a helyszínen és keresi a szavakat. Talán ha egy mondatban kellene ezt a kis játszóteret jellemezni, csak annyit lehetne mondani:  A velünk élő szocializmus. Retro mászókák, retro hinták, de persze nem a mostanság olyan népszerű és divatos kivitelben, hanem magát a múltat idéző formában.  A teljes natúr szépségében.  Először kerestem valami táblát, ki tudja, hátha valójában csak valami emlékpark, de nem találtam, így a valóságban is nyilvántartott játszótérnek lehet ez nyilvánítva.

fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

A hintákat, amiből egyébként kettő váz is van a helyszínen gyakorlatilag a rozsda tartja össze, talán ezért sincs rajtuk az ülőke, nehogy a végén még baleset legyen ha leszakad. Használhatatlanok. A vas mászókákon a több évtizedes karbantartási munkálatokat bizonyítván, megszámolhatatlan mennyiségű festékréteg borítja, amin olykor már szintén a rozsda uralkodik. Szerintem nincs az a szülő, aki nyugodt lelkiismerettel felengedi ide mászni a csemetéjét, hiszen szintén balesetveszélyes a kicsikre nézve, mind a kettő.  No de, van ám itt mérleghinta is. Úgy bizony, a klasszikus békebeli. Ha a faágakat kicsit félrehajtjuk, meg is találjuk. Igaz kicsit belepte már a gaz és ez is rozsdás, az ülőkékre sem lehet mondani, hogy EU szabvány, viszont használhatatlan ez is. A homokozóban itt sincs homok. Igaz homokozó sincs. Szemetesedények nincsenek a parkban, de igaz, minek is, hiszen talán senki nem használja ebben az állapotában ezt a játszit.  Van még ott egy frankó ping pong asztal is,  az a frankó fajta, amin úgy negyven évvel ezelőtt még mi is nyomtuk a nagy asztalitenisz meccseket. Szomorú látni, hogy ez felett is eljárt az idő, és használhatatlan a sportra. Ami azonban hihetetlennek tűnik, az a régi típusú köztéri padok állapota. Talán ez az egy az, ami egy kicsit dob az összértékelésen, egyébként lehangoló az egész, úgy ahogy van.

fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

 

Értékelve a játszóteret:

Nehéz eset értékelni, hiszen az összes játszóalkalmatosság használhatatlan. Balesetveszélyesnek is gondolnám, amolyan van de minek kategóriás az egész. Talán egy kis újítás ráférne erre a játszira is, hiszen a helybéli gyerekek bizonyára örülnének neki és igény is lenne rá.  Nézzük azt a fránya pontozást és mert kőkemény zsűrink van, így a játszi értékelése az 0-10-es skálán  nem lehet más mint:

0.5 pont

Visszatérünk ?

 

Ranglista az eddigi játszótérturné alapján:

1. Tómalmi játszótér : 9.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA

2. Kodály tér ( Jereván ltp. ) : 6.5 pont  – Értékelése elérhető IDE KATTINTVA

3. Lövér körút 99.  : 0.5 pont

Folyt. köv. 

 

cyberpress.hu