Véleményezzük a soproni játszótereket / 1.rész: A tómalmi játszi

Ígértük, hogy feltérképezzük a soproni játszótereket különböző szubjektív megközelítésekből, így ennek a sorozatnak az első részét hoztuk most el. Fontos tudni, hogy minden esetben a Sopron Holding az illetékes üzembentartó, igazából ők azok, akik a területeket gondozzák és a játszóalkalmatosságokat javítják, ami információink szerint nem kis költséggel jár évente, de igyekeznek folyamatosan rendben tartani a város közterületeit. Persze valamilyen módon az adott körzet képviselője is hatással lehet az állapotokra, hiszen mint megválasztott “kerületi gazda” időnként ezeken is rajt tarthatja a szemét és akár javasolhat fejlesztéseket és aktuális javításokat is. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a játszóterek környezetének megóvása és rendeltetésszerű használata a mi felelősségünk, hiszen közös érdek az, hogy az aprónép tiszta területen és sérülésmentes játékokon tudjon játszani. Vigyázzunk rá közösen!

nyitókép
Tényleg szép ez a játszótér / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

A SOPRON-TÓMALMI JÁTSZÓTÉR

A strandhoz vezető aszfaltcsík mellett a buszforduló mellett található ez a játszótér, ami a mai követelményeknek megfelelően le van kerítve egy fakerítéssel. Negatívum, hogy a kerítésnél a három belépési lehetőségnél hiányoznak a kiskapuk, így egy óvatlan pillanatban elkószálhatnak a gyerekek. Azonban is az igazsághoz tartozik, hogy ezek eredetileg megvoltak, csak valószínűleg rongálásnak köszönhetően tűntek el, pótlásuk azonban még nem történt meg. Pozitívum, hogy nagy parkoló van a szomszédban, bár a nyári strandszezonban ez bizonyára nem ilyen üres mint most, de nem nagyon hinnénk, hogy aki ideérkezik, az nem talál parkolóhelyet még a csúcsidőszakban sem.

Itt is hiányoljuk a kiskaput / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
Jó parkolási lehetőség / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

Kerékpártartó van, szemetesedényt többet is találtunk és bár zsákbélés nem volt benne, értékelendő, hogy így is rendben tartott.  A pihenőpadok állapota is kifogástalannak tűnt. A játszótér környezete, parkosított, nagyon szép és gondozott. Látszik, hogy folyamatos a felügyelet és örömtelinek tartjuk, hogy új facsemeték is telepítésre kerültek.

Kerékpártartó és szemetesedény pipa / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

A játszótéren sok játszóalkalmatosság van, a pontos elnevezésüket nem tudjuk, de a klasszikus csúszda, több hinta, mérleghinta, fészekhinta, homokozó is természetesen rendelkezésre áll. Mászókák terén egy viszonylag új építmény is került a közelmúltban ide, de a régebbire is nagyon vigyáznak a helyiek, bár az jóval kisebb. Ide tartozik talán az is, hogy a homokozóban még nincs friss homok és a régi már bizony nagyon szerény mennyiség, de valószínűsítjük, hogy hamarosan ezt is pótolják a Sopron Holding munkatársai. A játékok nagyon szép állapotban vannak, igazán jó ide eljönni.

Biztonságos hinta a legkisebbeknek / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
Csak a friss homok hiányzik / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
Gyerekek nagy kedvence / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

 

Ha telhetetlenek szeretnénk lenni, akkor esetleg egy kosárpalánkot a játszi melletti rétre, esetleg focikapukat is eltudnánk még képzelni, no de ez már egy másik történet.

Kosárpalánk esetleg focikapuk? / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

Értékelve a játszóteret:

Próbáltunk “fogást” találni az említett helyen, de igazából csak a bejárati kapuk hiányát tudjuk negatívumként említeni. Viszont miután kőkemény zsűrink van, így a játszi értékelése az 0-10-es skálán részünkről nem lehet maximális pontszámú, ( azok a fránya kerítéskapuk ) így az alábbi értékelést adjuk:

9.5 pont

GRATULÁLUNK! 

 

cyberpress.hu