Valami mindig történik Balfon! Kicsit irigykedünk …

Igyekszünk folyamatosan figyelni, hogy Sopron városrészeiben milyen közösségi rendezvények vannak és bizony ahogy rakosgattuk a képzeletbeli térképen a kis gombostűket, azt vettük észre, hogy bizony Balf magasan kiemelkedik a mezőnyből. Őszinték leszünk,  mi sem gondoltuk volna, de ez a valóság. Ha kivesszük a Várkerületi illetve Fő téri rendezvényeket, akkor az egyik legaktívabb közösségi életet ez a városrész tudja felmutatni. Persze vannak mindenhol rendezvények, de ezek általában az évenkénti egyszeri alkalommal kimerülnek, ami egyébként dicséretes, hogy van, csak hiányérzete van az embernek.  Valami megmozdult Balfon, amit talán érdemes lenne követni!

balf 1
fotó: URBEX SOPRON

Az elmúlt időszakban a városrész kultúrháza egyre több érdekes programot kínál, hiszen kiállítások és közösségi foglalkozások, ünnepségek sorával igyekszik tartalmas kikapcsolódást nyújtani, de ide sorolhatjuk a sport, a mozgás szeretetére irányuló kezdeményezéseket is. Ha pedig közösség, akkor nem mehetünk el az mellett, hogy a kulturális eseményekre is egyre nagyobb az igény és már nem csak a helyi lakosok részéről, hiszen sokan kirándulnak le Balfra, ha van egy-egy csábító programajánlat. Talán elég csak a NYITOTT HÁZ programjaira gondolni, amikor például hatalmas sikert aratott az Operett és Musical est, ami a Soproni Petőfi Színház művészei mutattak be és ahol sok nem balfi lakossal is találkoztunk. Ha pedig zene, akkor most sorolhatnánk a számtalan helyi fellépő produkcióját is, mind nagy siker volt, legyen bármilyen műfajról is szó.

balf face 1
fotó: BALF facebook

A balfi fesztiválok is egyre több embert vonzanak, hiszen elég csak a közelmúltban megtartott Medvehagyma fesztiválra vagy a Bor és Bab fesztiválra gondolni, ahol nem csak kulináris élvezeteket lehetett halmozni, hanem bizony tartalmas kikapcsolódást is kaphatott a színpadi produkcióknak köszönhetően a látogató. Az idei esztendőben a XVIII. Balfi Szüret is bizonyára sok embert csábít majd a településrészre, hiszen valóban már komoly hagyományokkal rendelkezik és egyre több látogatója is van.

balf face 2
fotó: BALF facebook
balf 4
fotó: BALF facebook
balf face 3
fotó: BALF facebook

Összefoglalva a gondolatmenetet, egy kicsit irigykedünk, hogy milyen szépen alakul a kulturális és közösségi élet a városrészben, ellentétben sok egyéb “kerülettel”, itt valamit nagyon jól csinálnak. Reméljük, hogy nem marad abba a lendület és talán több támogatással még színvonalasabb és tartalmasabb programokat tudnak majd felvonultatni, hiszen igény és közönség az van rá. Mi szurkolunk a városrésznek és ahogy eddig is tettük, gyakran fogunk részt venni az eseményeiken. Hajrá Balf!

 

cyberpress.hu