Takács Ádám (MSZP): Miért gyűlöli a Fidesz a fákat és a füvet?

Takács Ádám az MSZP soproni elnökségének tagja tartott sajtótájékoztatót, ahol a fő téma, a virágvölgyi területen folyamatban lévő beruházás volt.

takács ádám
Takács Ádám az MSZP soproni elnökségének tagja

 

Takács Ádám: Miért gyűlöli a Fidesz a fákat és a füvet?

Ugyanúgy ahogy Sopron közvéleménye, az ország is értetlenül áll a Fidesz- pusztítás előtt. Már a nemzetközi nyilvánosság érdeklődését is felkeltette a budapesti Városliget szétrombolásának botrányos híre, ami „édestestvére” a soproni zöldmészárlásnak.

Májusban tiltakoztunk a lővereki Zettl-Langer villa területén elkövetett esztelen fairtás ellen. A Fidesz azonban úgy látszik nyáron se áll le. Most épp a virágvölgyi ősgyepet szántották be. Még nem teljesen világos, hogy Simon István alpolgármester háza közelében a parkolást akarják megkönnyíteni, vagy az unokáknak kedveskednek egy játszótérrel, de még a pótolhatatlan ősgyep nem akadály. Meddig kell ezt tűrnünk?

Sopron nem csak történelme, megőrzött építészeti emlékei miatt az országunk ékköve, hanem évszázadok során megőrzött természeti értékei miatt is. Nem tudjuk, hogy közérdekű fejlesztés, vagy közpénzből elvégzett magáncélú kivagyiság áll a háttérben. Az azonban biztos, hogy a pénz és a zöld a Fidesz előtt nem akadály. Az egyiket mértéktelenül költi, a másikat szívbaj nélkül irtja. Az esztelenül költött közpénz és a kiirtott zöldterület is mindannyiunké, ne hagyjuk veszni!

Sopron, 2016.07.22.

cyberpress.hu