Szezonnyitó a megújult Városi stadionban! HAJRÁ VASÚT!

Az OTP Merkantil Bank NB II-es labdarúgó bajnokság tavaszi idénye a hétvégén veszi kezdetét. Hazai pályán az FC Ajka csapatát fogadja a soproni alakulat szombat délután 17.00 órakor, immár a megújult Városi stadionban.

stadion nyitókép
A pálya tökéletes állapotban várja a játékosokat

Supka Attila:

„A tervezett munkát elvégezte a csapat, reméljük, eredményesek leszünk a tavaszi szezonban”

Eredményes tavaszi szereplésben bízik a Swietelsky-Soproni VSE szakmai igazgatója. Supka Attila azt mondja, elvégezték a tervezett munkát, jól sikerült a csapat felkészülése, így joggal bízik abban, hogy ez az eredményességben is visszaköszön majd. A szakmai igazgató szerint több csapat, így a hétvégi ellenfél, az Ajka is megerősödött, ennek ellenére hazai pályán győzelmet vár az SVSE-től.

Várható kezdőcsapatok / Soproni Sportbarátok facebook

Hogy sikerült a csapat téli felkészülése?

A tervezett kemény munkát tisztességgel elvégezték a játékosok. A lehető legjobbkor utaztunk a törökországi edzőtáborba, hiszen itthon akkor volt a legrosszabb az időjárás. Kint tökéletes körülmények között készülhettünk, erős ellenfelekkel játszhattunk, a csapat a kilenc nap alatt egységesebbé vált a játékban és a pályán kívül is. Bízunk benne, hogy a felkészülés egy jó tavaszi teljesítmény alapja lesz.

Télen három labdarúgó érkezett, a fiatal kapus, Megyeri Gábor, a jobbhátvéd Fazakas Géza és a támadó középpályás Kapacina Valér, mi az elvárás az új játékosoktól?

Megyeri Gábor személyében egy fiatal, tehetséges kapusról van szó, aki hosszú távon is meghatározó játékos lehet Sopronban. Remélem, hogy teljesítményével előbb-utóbb helyet követel magának a csapatban. Fazakas Géza és Kapacina Valér esetében olyan játékosokról beszélünk, akikkel már dolgoztunk együtt, nem zsákbamacskát vettünk velük, pontosan tudjuk, mire képesek. Rutinos labdarúgók, akik komoly erősítést jelentenek.

A téli szünetben több csapatnál komoly játékosmozgás volt, mennyire változtak meg az erőviszonyok az őszi szezonhoz képest?

A Mezőkövesd pl. tíz minőségi labdarúgót igazolt, de a Gyirmót és a Zalaegerszeg is erősítette a keretét. Ez a három csapat kiemelkedik a mezőnyből – természetesen ők sem verhetetlenek. Említhetném a Soroksár csapatát, vagy a hétvégi ellenfelünket, az Ajkát, ez a két csapat is több játékost igazolt. Úgy gondolom, tavasszal is nagyon sűrű lesz a mezőny, egy-két pont sokat számít majd a tabellán.

Az Ajkát már a megújult városi stadionban fogadja a Vasút, milyen mérkőzésre számít?

Mint említettem, több játékos is Ajkára került télen, elsősorban a Dunaújváros korábbi labdarúgói. A keretük erősödött, ezért nehéz meccsre számítok, apróságok dönthetnek, de nekünk hazai pályán meg kell szerezni a három pontot. Ebben segít majd, hogy visszatérhetünk a városi stadionba, amely új gyepszőnyeget kapott. Szeretnénk minőségi tartalommal megtölteni ezt a szép létesítményt, reméljük, hogy tavasszal is sokan látogatnak ki a mérkőzéseinkre.

forrás: svse.hu

cyberpress.hu