Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány: Kis adomány – nagy segítség!

A Neurológia-Stroke Osztályt, a Fizikoterápiás részleget, valamint a reumatológiai és a gyermek diabetológiai szakrendelést is támogatta az elmúlt évi személyi jövedelemadó 1%-os bevételeiből a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány. Az adóbevallási határidő közeledtével a civil szervezet idén is várja az adófizetők felajánlásait.

kórház 1
fotó: Soproni Gyógyközpont

Az alapítvány tevékenységének nagy jelentősége van a Soproni Gyógyközpont működésében, hiszen olyan területeket támogat, melyek egyrészről az orvosi munkavégzés feltételeit javítják (pl. képzések, továbbképzések, orvosi műszer beszerzések), másrészről a betegek elégedettségét, komfortérzetét növelik – mondta el a műszerek átadóján Dr. Komornoki László, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
Hozzátette: 2015-ben a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásaiból több mint 3 millió Ft folyt be az alapítvány számlaszámára, melyet teljes egészében a betegellátás javára fordítottak.

A Neurológia – Stroke osztály  2 db speciális betegkocsit kapott, melyekben szükség esetén akár félig ülő helyzetben – a mozgatható oldalrácsoknak köszönhetően – biztonságosan szállíthatók a különféle vizsgálatokra a betegek.
A fizikoterápiás részleg egyik amortizálódott ultrahangfejét is az alapítványi támogatásból cserélték le. Az új műszert izomlazító kezeléseknél és a kopásos ízületi betegségek terápiájában alkalmazzák- mondta el dr. Buza Bernadett részlegvezető főorvos. A reumatológiai szakrendelés egy úgynevezett lézerzuhanyt is kapott, mellyel a különféle lágyrész kezeléseket végzik. Míg a korábbi készülékkel csak egy kb. 1 négyzetcentiméteres felületet tudtak egyidejűleg kezelni, addig az új műszer hatszor nagyobb területet képes lefedni. Így nagy felületek (például hát- és derék) gyógyítása során jelentősen rövidül egy-egy kezelés időtartama. A lézerzuhany jól alkalmazható izomfájdalmak, rándulások, ficamok, illetve egyes gyulladásos kórképek gyógyításában- részletezte a főorvos.

kórház 2
fotó: Soproni Gyógyközpont

Az elmúlt évi 1%-os adófelajánlásokból a gyermekdiabetológiai szakrendelés egy glükóz monitorral gazdagodott, melynek működését Dr. Gelencsér Éva gyermekdiabetológus főorvos mutatta be. A műszer újdonság a rendelésen, szélesíti a diagnosztikai tevékenységet – fejtette ki. Egy, a betegben elhelyezett kanül segítségével folyamatos (6 napon át tartó) szöveti vércukormérést tesz lehetővé. Egy speciális programmal az adatok webes felületre tölthetők, a folyamatosan rögzített vércukorszint változásából a szakemberek következtethetnek egyes anyagcsere betegségekre.

Az elmúlt évi támogatásokat megköszönve Dr. Komornoki László elnök elmondta: 2016-ban is szeretnék folytatni a Soproni Gyógyközpont segítésére végzett tevékenységét, olyan beszerzésekkel, képzésekkel, melyek tovább növelik a betegellátás színvonalát. A civil szervezet ehhez kéri valamennyi segítő szándékú ember támogatását.

 

A felajánlásokat a következő bankszámlaszámra vagy adószámra várják:
Bankszámlaszám: 17600011-00004530-00200004
Adószám: 18980749-2-08

 

cyberpress.hu