Sopronban átadták a legrangosabb városi elismeréseket

Pénteken a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban rendezett hűség napi ünnepségen átadták az önkormányzat legrangosabb díjait, majd azt követően a Széchenyi téren megkoszorúzták a Hűség zászlót.

Az ünnepségen Fodor Tamás polgármester, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Simon István alpolgármester a város történelmében, továbbá gazdasági, kulturális, egészségügyi, szociális, oktatási, művészeti és sportéletében kiemelkedőt alkotott személyeknek nyújthatta át az elismeréseket.

bloggif_58552fbbc0c26
fotó: Leczovics Zsolt

Ebben az esztendőben is átadták a tehetséges soproni fiataloknak a Gróf Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakat. Az ösztöndíj jutalmat átvehette: Árvay Erzsébet (Pázmány-egyetem), Horváth Dániel (Nyugat-magyarországi Egyetem), Horváth Máté (Szent István Egyetem), Pintér László Tamás (Nyugat-magyarországi Egyetem) és Katona Ramóna (Semmelweis-egyetem).

Sopronért Emlékérmet kapott Árendás György, Bognár István atya, Bolla Marianna, Borossay György, Csonka és Fiai Kft., dr. Tóka József, dr. Brezvai Éva, dr. Szőnyi Edit, Forgácsné Egresits Éva, Rajnai Károly a Hunyadi-iskola nevében, Horváth Nándor, Kovács Judit Margit, L. Kovásznai Viktória, Renner Kálmánné és Ringhofer Alida.

Sopron Ifjú Tehetsége-díjjal Fábián Márkot jutalmazták.

Ifj. Flandorffer Ignác-díjjal Horváth Józsefet jutalmazta az önkormányzat, aki az ezzel járó pénzjutalmat felajánlotta a Handler-szakképző iskolának.

Wälder József-díjat vehetett át Fábiánkovits Ferenc.

Sopron Sportjáért díjjal Sejber Istvánt jutalmazták.

Sopron kiváló pedagógusa címmel Gondi Ritát és Hubert Pált tüntették ki.

A Sopron kultúrájáért-díjalj dr. Kovácsné Bircher Erzsébet jutalmazták.

Humanitás-díjjat Sipőcz Katalinnak ítélték oda.

Dr. Király Jenő-díjban Kocsis Erzsébet részesült.

Civitas Fidelissima-díjjal Tóth Kálmánt jutalmazták, aki a díjjal járó pénzjutalmat az Erzsébet-kórháznak ajánlotta fel.

A közösségi Civitas Fidelissima-díjat a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület vezetőjének, Sipos Ferencnek nyújtották át.

Pro Urbe Sopron-díjban (posztumusz) részesítették Katona Sándort és dr. Gimesi Szabolcsot.

Városunk egykori polgármesterének özvegye a díj összegét a kórház alapítványának ajánlotta fel.

Az 56-os soproni eseményekben nagy szerepet játszott Bujdosó Alpár és Várnai László megosztott Pro Urbe Sopron-díjat vehetett át.

Sopron város 2016-os díszpolgári címéhez Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas írónak gratulálhattak a résztvevők.

 

forrás: sopronmedia.hu

cyberpress.hu