Sopron Münchenben!

A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. munkatársai Bécs után Bajorország legnagyobb turisztikai vásárán vesznek részt február 10 és 14. között.

IMG_2265
A magyar étterem / Fotó: Sopron Régió

A tavalyi évben 118 ezer látogatót vonzó 5 napos kiállításon, 60 országból közel 1200 kiállító mutatkozik be. Régiónk természeti és kulturális értékei iránt a vásár első napjától nagy érdeklődés mutatkozik. A termálfürdők népszerűsége és Sopron fő nevezetességei mellett, az aktív szabadidő eltöltés lehetősége, úgy mint kerékpáros túrák, valamint a Fertő-táj szépségeinek megismerése az, melyet a Sopron Régió standjára látogató vendégek elsősorban keresnek.

IMG_0952 (Large)
A TDM munkatársai: Pauska Eszter Touinform irodavezető, Kárász Anna munkatárs és Barcza Attila önkormányzati képviselő / Fotó: Sopron Régió

Fontos szerepet kap a gasztronómia is, a stand melletti kürtöskalács hagyományosan népszerű és teltházas a magyar étterem is, ahol a finom falatok mellett tradicionális magyar cigányzenével szórakoztatják a vendégeket.

A németországi nemzetközi kiállításokon megszokott, hogy kempteni lakosok is meglátogatják Sopron standját, így volt ez most is. A testvérvárosunkban élő Hilmer családdal beszélgettünk, akik soproni látogatást terveznek a nyáron.

IMG_0905 (Large)
A kempteni Hilmer család és Barcza Attila önkormányzati képviselő / Fotó: Sopron Régió

Bízunk a sikeres szezonkezdésben, hiszen a turizmus 2015-ben Magyarországon rekordévet zárt, a látogatók száma 10 millió 350 ezerre nőtt. Sopronban 2014-ben 381 537 volt a vendégéjszakák száma, 2015-ben pedig 382 308-ra emelkedett.

Forrás: Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.
Nyitókép: A magyarországi stand / Fotó: Sopron Régió