Sopron is szavazni fog!

Az elmúlt napok politikai történéseivel kapcsolatban, konkrétan a „kötelező betelepítési kvótának” nevezett uniós elképzelés, hazai Fideszes népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban, Vörös Viktor (PM) SMJV önkormányzati képviselője juttatta el szerkesztőségünknek a gondolatait.

9
Az egykori “Vasfüggöny” egy darabja

Vörös Viktor (PM): Sopron is szavazni fog!

Majd kilencvenöt évvel a nagy népszavazás után, a hűség városa ismét dönthet arról, hogy hova is akar tartozni. Hazánk miniszterelnöke minden magyar szavazópolgárt az urnák elé hívna egy olyan kérdésben, amely lényegében az Európai Unióhoz tartozásról, vagy attól való elszakadásról szólna.

A kormány által csak „kötelező betelepítési kvótának” nevezett uniós elképzelés ellen emelné fel a magyar nép a szavát és ezzel adna mandátumot arra, hogy amennyiben tényleg kötelező lenne, akkor akár ki is lépjünk az európai közösségből. Mi mást is tehetne a magyar kormány, ha az EU-s jog kötelez, a nép megtilt? Ki kell bújni a jogteher alól, mondjuk úgy (más megoldás nem lévén), hogy egyoldalúan felbontjuk a csatlakozási szerződést, vagy eljárás alá vonás után ők köszönnek el tőlünk.
Orbán Viktor számára mindkét megoldás jó. Nem kell többé megfelelni! Jöhet Paks, Putyin, az illiberális „merjünk nagyot” álom, melyben Ő és az uniós pénzekből milliárdokat szerző új, Horthysta ideákat követő uralkodó osztály végre visszaveheti a hatalmat a pórnéptől, akik a bukott ballal együtt tűntek el valahol a rendszerváltás utáni süllyesztőben.
Sopron vajon egy ilyen helyzetben kihez, mihez kell, hogy hűséges maradjon? Az Európai értékekhez, vagy a magyar önzés kiskirályaihoz? Mi a dolga annak a városnak, amely csaknem száz éve hű maradt a magyarokhoz, a magyarsághoz, a szent koronához?

Az már eldőlt rég, mit javasolnak majd városunk vezetői, a Fideszes városatyák ugyanis hetekig gyűjtötték az aláírásokat Magyarország megvédéséért, majd a város közgyűlése határozatban kérte a Magyar Kormányt arra, hogy védjen meg minket a menekültek támadásától.
De miként döntenek majd a soproni polgárok? Átérzik-e azt, hogy mit jelent ez számukra? Itt, a félszigetként Ausztria területébe nyúló városban, Sopronban. Mit jelent ez az ingázóknak? Az üzleteknek, ahova nap, mint nap rengeteg osztrák jár vásárolni? Mit jelent ez a gazdaságunknak, a zsebünknek, ha már a szolidáris Európa értékeire nemet is mondtunk, amikor menekültek segítségért nyúló kezére csuktuk a szögesdrótkapuinkat? Mit tesznek majd, a most még Nagy-Magyarország matricával az autójukon Ausztriába járó munkások, akik az ott keresett bérüket még a „kedves vezető” kedvéért sem cserélnék le a magyar minimálbér összegére? Kiköltöznek, vagy sorsközösséget vállalva itthon szenvednek Orbán Viktor hatalmának és gazdagodásának szent céljaiért??? Kihez lesztek hűségesek Soproniak? A családhoz, a hazához, Európához vagy a Fideszhez??
Vagy átlátunk végre Orbán trükkjén és nemet mondunk a néphülyítésre, vagy Sopron következő népszavazása derékba töri a városunkat!

Választani azonban nem csak a szavazóhelyiségekben lehet. Ha tenni akarsz, ha változtatni akarsz, tedd meg most, mielőtt késő lenne! Tiltakozz és cselekedj!

Vörös Viktor
SMJV önkormányzati képviselője

cyberpress.hu