Nincs ám itt a kutyáknak licsi-locsi! Tiltó tábla került ki a Fertő-tónál!

Fertő tó / illusztráció - fotó: Leczovics Zsolt - cyberpress.hu archívum

Egyetlen rövid partszakaszon volt lehetőség a Fertő tónál arra, hogy kutyás gazdik a vízbe engedjék leghűségesebb társaikat a kutyusokat, de a napokban ide is kikerült a tiltótábla. Ezt a táblát örökítette meg Táncsics Gábor is, akinek köszönjük a fotót.

13288922_1199188980091614_1843970549_n
fotó: Táncsics Gábor

Valljuk be őszintén, komoly nehézségekkel járt eddig is, ha egy soproni kutyatulajdonos a nyári hőségben pár örömteli és egyben hűsítő meglepetéssel akart kedveskedni a legjobb barátjának, de eddig legalább volt egy lehetőség erre a környéken, mégpedig a Fertő tónál. Információink szerint az említett szakaszon nem is volt eddig akadálya ennek a lehetőségnek, de ennek most vége, kikerült a tiltó tábla. Amíg az országban egyre több helyen törekednek arra, hogy kutyabarát strandokat létesítsenek, addig nálunk most megszüntetik még a minimális lehetőségét is ennek. Érdekes dolog ez egyébként, hiszen a gazdik ügyeltek a rendre és a tisztaságra a helyszínen és igazából a használt vízfelület nem érintkezett a stranddal, hiszen a földnyelv elválasztotta azt.

Furcsa dolgok ezek valljuk be, bár bizonyára megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban is. Azonban érdemes lenne fontolóra venni azt, hogyha valamit egy helyen megtiltunk – amit eddig lehetett – akkor fel kell kínálni egy alternatív megoldást és a probléma minimálissá válik. Fejlett országokban ez egy bevált módszer. Persze csak ötlet!

 

nyitókép: Fertő-tó / fotó: leczovics

cyberpress.hu