MSZP: Soproni közlekedés, köztisztaság, közbiztonság …

Az MSZP Soproni szervezete nevében Biczi László osztotta meg gondolatait egy sajtóanyagban, amit változtatás nélkül mutatunk:

biczi lászló
Biczi László / fotó: cyberpress.hu – archívum

Biczi László (MSZP önkormányzati képviselő): Napi bosszúságaink

A Fidesz eszement, a haveroknak kedvező politikájának köszönhetően, városunk az országon belüli migráció célpontjává vált. Sopron egy közepes méretű város, de mára már egy nagyváros kellemetlenségeit kell elviselnünk.
Közlekedésünk, iskoláink, köztisztaságunk, közbiztonságunk egyre nagyobb kihívások előtt áll.
Ebben a helyzetben egy városvezetésnek kutya kötelessége mindent megtenni, hogy Sopron újra élhetőbb város legyen.

Igaz ez a közlekedési gondoktól kezdve, olyan apróságnak tűnő dolgokig, mint a várost ellepő avar elszállítása.
A kaotikus városi közlekedés kapcsán a legutóbbi közgyűlésen azt találta mondani a Polgármester, hogy itt nem káosz van, csak csúcsforgalom. Olyan csúcsforgalom, mint New Yorkban, vagy Budapesten.

Azért ezek elég meredek összehasonlítások. Azt is mondta, várja az ötleteket, hogy mit csináljon.
Nos, az első talán az lenne, hogy az Orbán Viktor, Lázár János és Firtl Mátyás Fidesz-KDNP-s képviselő által 2018. március 15-re ígért Sopron elkerülő út valóban épüljön meg. Ugyanilyen fontos lenne, hogy az É-Ny-i elkerülő is megépüljön, hiszen így nem kellene az egész városon végigvergődnie annak, aki az Ágfalvi lakóparkban él.
De szinte biztos, hogy a nagy hírveréssel beharangozott elkerülők megépülése újabb éveket csúszik, újabb betartatlan ígéretek voltak csupán.

Az is kifejezetten bosszantó, hogy ilyenkor ősszel mindig óriási zacskó hegyek lepik el a várost. A soproniak, rendes polgárok módjára összeszedik a fákról lehulló leveleket, még az ehhez előírt zsákokat is hajlandók megvenni, de az elfogadhatatlan, hogy ebben az időszakban csak egyszer, november elején vigyék el ezeket.
Pedig nem olyan nehéz dolog ez. Ha jön az ősz, lehullanak a levelek. Lehet rá készülni egész évben. Ha kell költsön erre a város többet! Fizetünk elég adót, például a Fidesz által bevezetett kommunális adót.

 

Sopron, 2016.11.10.

cyberpress.hu