MSZP Sopron: “A rezsim úgy gondolja, hogy minden rendben van a közbiztonsággal Sopronban?”

A Jereván lakótelepen tartott sajtótájékoztatót Széplaki Tamás (MSZP Soproni szervezetének elnöke) és Takács Ádám (MSZP Soproni szervezetének elnökségi tagja). Téma a lakótelep illetve a város közbiztonságának helyzete napjainkban. A sajtóanyagot változatlan formában adjuk közre és csatoljuk a rögtönzött videofelvételt is.

mszp 2
Széplaki Tamás és Takács Ádám (MSZP) / fotó: leczovics

Széplaki Tamás (MSZP helyi szervezetének elnöke) és Takács Ádám (MSZP helyi szervezetének elnökségi tagja) sajtóközleménye:

A soproni Jereván lakótelepen a kihelyezett rendőrőrs mellett sétálva sokaknak feltűnhet, hogy be van zárva! Ez bizony nem egy új keletű történet, a jelenlegi rezsim már évekkel ezelőtt lakatot tetetett rá. Ezek szerint a Rezsim úgy gondolja, minden a lehető legnagyobb rendben a közbiztonsággal a Jereván lakótelepen és környékén, és úgy általában Sopronban?

Tisztelt fideszes nagyurak, az itt élők nem így gondolják. Ha nem is vették észre, de bizony Sopron az elmúlt években komoly változásokon ment végbe. Tudják, a magyar reformok működnek, meg nagy a jólét, egyébként meg üzenjük Brüsszelnek, hogy ebben a nagy jólétben, a működő magyar reformok között tömegek özönlenek az ország minden tájékáról Sopronba azért, hogy Ausztriában munkát találva naponta ingázzanak azért, hogy el tudják tartani magukat és a családjukat. Tisztességes szorgalmas magyar emberek, akik kiválóan megállják a helyüket Ausztriában is. Viszont a nagy számok törvénye alapján vannak néhányan akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal jönnek, ugyanúgy, ahogy néhány született soproni polgártársunk sem a legjobb szándékkal közeledik felénk. Többek között ennek a következménye, hogy az elmúlt években a Jereván lakótelepen és környékén megnőtt a bűncselekmények száma, úgy a vagyon elleni bűncselekmények, mint az emberek testi épségét fenyegetők. Eljutottunk oda, hogy emberek félnek sötétedés után az utcára menni, hogy szülők nem engedik el gyerekeiket egyedül edzésre, moziba, játszani, mert attól tartanak, hogy inzultálják, bántalmazzák kirabolják őket.

Ezek után önök tisztelt fideszes nagyurak arra jutottak, meg kell szüntetni az állandó rendőri jelenlétet a lakótelepen, be kell zárni a rendőrőrsöt. De vajon miért, vajon mi az igazi indok? Csak nem az volt a baj, hogy ezt a rendőrőrsöt még az előző városvezetés adta át, felismerve annak szükségszerűségét? Vagy esetleg már önmaguk is elhiszik azt az ócska demagóg propagandaszöveget amit nap mint nap mantráznak.

Tisztelt fideszes nagyurak, önök lassan tíz éve vezetik ezt a várost, úgyhogy lassan ideje lenne a Sopronért felelősséget érző valódi városvezetőként viselkedni, nem pedig az Orbán-rezsim habonygoebbelsi propagandagépezetének meghosszabbított karjaként politikai utasításokat szolgai módon végrehajtani.

Amennyiben módunk és lehetőségünk lesz mi valóban megteremtjük a közbiztonságot és visszaállítjuk a Jereván lakótelepen a rendőrőrsöt.
Jereváni rendőrörs

 

Sopron, 2016.06.17.

cyberpress.hu