MSZP: Október 2-án Sopronban is mindenki maradjon otthon!

Sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartott tartott városunkban Gőgős Zoltán az MSZP elnökhelyettese, aki az októberi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy arra kérik az embereket, ne menjenek el szavazni, ne csatlakozzanak a kormány gyűlölet és félelemkampányához.

Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©

A politikus kiemelte, hogy ez a szavazás álláspontjuk szerint nem a migránsokról szól, sőt, ha valaki követi az európai politikát annak nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, hogy okafogyott is az egész kampány, valójában Orbán Viktor bázisgyűjtő tevékenységéről van szó. Kitaláció a migránsok olyan jellegű beállítása, hogy ők a közös ellenségeink és már oda jutottunk, hogy az Európai Unió maga is ellenségképpé válik  ha elhisszük a félreinformálást. A kvótázás is csak egy kampányfogás, hiszen nincs ilyen jellegű előterjesztés és ezt napjainkban maga Jean-Claude Juncker is egyre többször alátámasztja. Egy kis országként szembe megyünk egy gazdasági közösséggel, amihez tartozunk és ez nem fog hasznára válni Magyarországnak, elég csak egy sokkal erősebb gazdasággal rendelkező országra gondolni, Nagy-Brittaniára, aki a saját csapdájába esett.

Fotó: cyberpress.hu ©

Elmondta azt is, hogy álláspontjuk szerint senki nem akar hazánkban letelepíteni egy városnyi menekültet és ha belegondolunk igazából nem is vagyunk célállomása a migránsoknak. Ha helyi példát akar említeni, akkor elég csak arra gondolni, hogy miért alakulnak ki a soproni határon is a reggeli sorok. Ausztria folyamatos ellenőrzése is azt mutatja, hogy próbálják szűrni a migránsokat, hogy ne jussanak tovább, pedig nekik eszük ágában sincs hazánkban maradni, hanem nyugatra veszik az irányt. Maximum tranzitországként vagyunk jelen ebben az egész történetben. A kormány a politikus szerint csúsztat és félreinformál, de arról nem beszél, hogy pénzért bárki vehet letelepedési kötvényt, Fidesz közeli cégeket támogatva ezekkel az összegekkel.

Fotó: cyberpress.hu ©

Összefoglalva a  politikus arra kér mindenkit, hogy ne asszisztáljon ehhez a gyűlöletkampányhoz és október 2-án bojkottálja a népszavazást, maradjon otthon.

 

cyberpress.hu