MSZP : “Hitel”-es lesz a soproni gyorsforgalmi?

Takács Ádám, a SMJV önkormányzata Városfejlesztési Bizottságának külsős tagja sajtótájékoztatót tartott, melyben elmondta:

Természetesen minden Sopront érintő fejlesztésnek örülünk, így az M85-ös megépítésének is.

De válaszok már rég nincsenek, a kétségbeejtő kérdések csak egyre sokasodnak a Sopron-Csorna 2×2 sávos gyorsforgalmi út körül. Orbán Viktor megígérte, hogy 2018 március 15-re átadják az Európai Unió támogatásával. Még nevet is adtak neki: „Modern városok”, még kormányhatározatot is hoztak róla 1217/2015 számon.

Kérdéseink Fodor Tamás polgármesterhez:

Hallotta-e, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter március 8-án hitelmegállapodást írt alá az Európai Fejlesztési Bankkal többek közt az M85-ös megépítésére? Megkérdezte-e már a kormánytól, tudják-e, hogy miből fizetik az ígéretüket? Ha még kivitelező sincs, miből gondolják, hogy két év múlva átadják a Sopron országhatár – Csorna 60 kilométeres szakaszt? Tudja-e, hogy a 12,5 kilométeres Csorna elkerülő építése 811 napig tartott? Kiszámolta-e, hogy ezzel a sebességgel a 60 kilométeres szakasz építése meddig tart? Tudja-e, hogy a kormánynak fogalma sincs, hogy miből építi meg ezt az utat? Még mindig elhiszi-e, hogy az Európai Unió 85%-os arányban támogatja az útépítést? Tudja-e, hogy a Győr-Csorna szakasz 30 kilométer hosszban 70 milliárd forintba került az enesei elkerülővel együtt? Ki tudja-e számolni, hogy a most bejelentett 150 milliárdos hitel mire elég a beígért közútfejlesztések közül? Megkérdezte-e Molnár Ágnes és Firtl Mátyás képviselőket, hogy miért szavazták meg a Magyar Nemzeti Bank 260 milliárd forintjának ellopását, ha most 150 milliárd hitelt kell felvenni útépítésre? Mit avat majd 2018 március 15-én? A hitelből addigra talán elkészülő nyúlfarknyi Nagycenk-Pereszteg szakaszt, aminek törlesztését még az unokáink is nyögni fogják?

Nem érzi-e úgy, hogy ideje lenne elkezdeni dolgozni, és mindenről csakis az igazat mondani?

Takács Ádám ( MSZP Sopron)

cyberpress.hu