Mi a helyzet a 13-ik havi fizuval illetve a karácsonyi jutalommal?

Lassan itt az év vége és bizony megindul a nagy karácsonyi vásárlási láz is. Persze aki megteheti az már évközben is igyekszik a különféle áruházi akciók alatt megvásárolni azokat a dolgokat, amivel majd meglepi a szeretteit, de a többség majd most startol rá az ajándékokra. Nem árulunk talán el újdonságot azzal, ha azt mondjuk, hogy a mai elanyagiasodott világban már nem csak a nagy családi összejövetelek, a szeretet és a közösen elköltött ebéd vagy vacsora az, ami ilyenkor a fénypont, hanem bizony az ajándékok azok, amik sok esetben felejthetetlenné és trendivé teszik ezt az ünnepet. Majd lehet szelfizni és posztolni a közösségi oldalakra egy-egy új mobillal, laptoppal, ékszerrel vagy még ki tudja mivel, de hát ilyen lett a világ. El kell fogadni, hiszen tenni ellene úgy sem lehet, ilyen lett az élet a Föld nevű bolygón, ahol a külsőségek azok, melyek alapján besorolásra kerül egy ember a virtuális világban. No de mi az a plusz keret, amiből ezeket az ajándékokat lehet finanszírozni.

penz
illusztráció / forrás: internet

A legtöbb munkahelyen a tulajdonosok azért igyekeznek így év vége felé valami anyagi jutalmat adni az alkalmazottaknak, ezzel is megköszönve az egész éves munkájukat és talán még elkötelezettebbé tenni a cég felé a dolgozókat. Bizony, szinte tény, hogy szívesebben vállalnak munkát az emberek ott, ahol mondjuk van 13-ik havi fizetés, hiába is kerülgetjük a forrókását, a pénz beszél.
Sopronban komoly gondot okoz például a munkaerőhiány, ami elsősorban Ausztria közelsége miatt van és ami azzal veri a hazai mezőnyt, hogy eleve a jóval magasabb fizetés mellett szinte természetes hogy a 13-ik sőt a 14-ik havi jövedelmet is kínálja. Sajnos Sopronban és környékén azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet, hiszen egyre több helyen szűnnek meg az ilyen juttatások ami sajnos nagyon szomorú, hiszen sok helyen az utolsó percig számítanak arra az emberek, hogy hátha csak előkerül egy boríték vagy csipog a telefon hogy pénz érkezett a számlára. Azonban az is igaz, hogy a helyi vállalkozások is egyre nehezebben termelik ki azt a plusz forrást, amiből ezt finanszírozhatnák, talán ezért is érdemes keresni a helyi termelők, vállalkozások termékeit vagy igénybe venni a helyi szolgáltatók kínálatát, hátha jut majd keret arra, hogy ők is megköszönhessék egy kis jutalommal a munkavállalóiknak így karácsony közeledtével az egész éves munkát.

ajandekok
illusztráció / forrás: internet

 

Egy szó mint száz, mi azért azt kívánjuk mindenkinek, hogy legyen valami pozitív meglepi a munkahelyén és azt se bánjuk, ha az abból vásárolt ajándékokat nézegethetjük a facén, mert adni-kapni jó és mert imádjuk a szelfiket 😉

 

cyberpress.hu