Megújult az autóspihenő Sopron és Görbehalom között! Öt tűzrakóhely és játszótér is van

Teljes felújításon és rekonstrukción esett át a Sopron és Görbehalom között található népszerű autóspihenő, ami a parkerdő egyik legnépszerűbb piknikezőhelye. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és partnerei jóvoltából megújult pihenőhely, új tűzrakóhelyekkel ( 5 db. ), asztalokkal és padokkal valamint egy hatalmas játszótérrel, focipályával és kosárlabdapalánkkal is bővült. Felújításra került a patak felett átívelő kis híd is és az autók parkolására szolgáló rész is.

A bejárati híd is felújításra került
5 db. kiépített tűzrakóhely várja a kirándulókat
Az esőbeálló is megújult

A hivatalos átadóünnepség a Soproni Vadászkürtösök Egyesület előadása nyitotta, majd   megjelenteket köszöntötte Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója és Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere. Az avatóbeszédet Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára mondta el, aki felidézte Sopronhoz kötődő emlékeit is. A kis ünnepséget a Kőszegi úti óvodások műsora zárta, akik kedves verseikkel és énekeikkel mosolyt csaltak mindenki arcára.

Az avatóbeszédet Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára mondta
A hivatalos szalagátvágás – Dr. Jámbor László, Ugron Ákos Gábor és Dr. Fodor Tamás
Soproni Vadászkürtösök Egyesület
Kedves műsorral érkeztek a Kőszegi úti ovisok

A hivatalos szalagátvágást követően a gyerekek természetesen birtokba vették az új játszóteret és a sportpályát is, valamint a számukra meglepetésnek szánt ugrálóvárat is. A meghívott vendégeket és a megjelent érdeklődőket pedig egy ebédre is megvendégelték a helyszínen.

A teljes felújítás költsége tizenegy millió forint volt, amit a TAEG Zrt. önerőből finanszírozott. Köszönet jár érte minden túrázó és környékbeli lakos részéről! Vigyázzunk rá, óvjuk értékeinket!

cyberpress.hu