Megnyílt a TDM harmadik információs irodája a Várkerületen

A Sopron Régió Turisztikai Központ új turisztikai információs pontot nyitott a város szívében.

tdm nyitó
A TDM az első lakó a várkerületi épületben / fotó: leczovics

Erdősi-Héjj Boglárka ügyvezető tájékoztatta az újságírókat pénteken erről az örömteli hírről a helyszínen és további hasznos információkat is megtudtunk.

tdm 1
Erdősi-Héjj Boglárka ügyvezető és Janoschek Arnold a megnyitón / fotó: leczovics

A megújult Várkerület mind a helyiek mind pedig a turisták szempontjából igazán kedvelt, gyakran látogatott hely, ezáltal az új információs iroda iránt is nagy érdeklődés várható.
Egész évben nyitva lesz, főszezonban minden nap, jelenleg hétköznapokon 10-18 óráig.
Az érdeklődők információkat kaphatnak Sopron és Fertő-táj látnivalóiról, eseményeiről, szállás- és vendéglátóhelyeiről, ingyenes térképet, magyar, német és angol nyelvű kiadványokat, valamint a turisztikai szervezettel együttműködő partnerszolgáltatók anyagait is Sopronról és a Fertő-tájról.

tdm 2
Janoschek Arnold ingyenes kiadványokkal is várja az érdeklődőket az új információs ponton / fotó: leczovics

Az új információs ponton kívül természetesen a Tourinform irodában és a Tűztoronyban lévő Információs ponton továbbra is állnak az érdeklődők rendelkezésére információkkal, kiadványokkal, ajándéktárgyakkal.

Május elején újból elindítják az ingyenes garantált programjaikat, a korábbi években megszokott módon szombatonként kellemes erdei sétára, vasárnaponként városnézésre invitálják az érdeklődőket, amely idén kiegészül szerdai napon vezetett városnézéssel is egészen szeptember végéig!

Érdeklődésünkre azt is megtudtuk, ami talán sok embert érdekel. A helyi autóbuszjegyek értékesítéséről is folyamatban vannak az egyeztetések, így hamarosan már a Tourinform Irodában és a Tűztoronyban is hozzá lehet jutni a buszjegyekhez. A várkerületi új információs irodában azonban egyenlőre ezt a lehetőséget nem tudják megvalósítani, hiszen ott nincs lehetőség készpénzforgalomra illetve pénztárgép sem áll rendelkezésre. Viszont nagyon praktikus és szép kiadványokkal és minden igényt kielégítő információkkal várják az érdeklődőket.

www.turizmus.sopron.hu

Sopron, 2016. április 8.

cyberpress.hu