Megnyílt a Soproni Szüreti Napok 2016

A soproni borvidék kiválóságainak kóstolása mellett néptáncosok, koncertek, vásári árusok és kifőzdék várják az érdeklődőket egy hamisíthatatlan várkerületi fesztiválhangulatra. Noha a sokak által várt Magna Cum Lauda már pénteken fellépett, a hétvégén is érdemes kilátogatni, megtapasztalni a szüreti napok hangulatát a vénasszonyok nyarán. Dr. Simon István alpolgármester és az Európai Borlovagrend soproni legátusának tagjai közös koccintással nyitották meg a rendezvényt.

Ezt követően a Mária-szobor tövében pedig a mustkészítés folyamatát is bemutatták. A kellemes ízvilágú zenitből préselt mustot pedig a jelenlévők is megkóstolhatták. A látványpréses bemutatót szombaton 17.00 órától,
vasárnap 16.00 órától lehet megnézni.

Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©
Fotó: cyberpress.hu ©

A szüreti fesztivál alatt a Várkerületet elkerülik az autóbuszok, tájékoztat az ÉNYKK Zrt. Facebook oldala. Szeptember 9-én 17.00 órától üzemzárásig, valamint szeptember 10-én 14.00 órától szeptember 11-én üzemzárásig lezárásra kerül a Várkerület az Árpád utca és a Lackner Kristóf utca közötti szakaszon, ezért az 1, 2, 10, 10Y, 20 jelzésű buszok az “Ógabona tér, Újteleki utca” és a “Széchenyi tér” megállóhelyen állnak meg. Az esetleges kellemetlenségért a tisztelt utasok elnézését kérik.

A rendezvény hivatalos plakátjára kattintva nézheti meg a programokat:

szuret