Meghackelték a cyberpress.hu-t!!44!!4!!négy!!!4!

A hétvégén volt egy kis zűrzavar az oldallal kapcsolatban. Olyan volt mint a népmese, hol volt, hol nem volt… mármint az elérhetősége. Jeleztétek, írtátok, észleltük mi is, össze is dugtuk a buksinkat, hogy vajon mi lehet a szituáció, aztán kiderült a turpisság, sose gondoltuk volna, de hacker támadás áldozata lettünk.

cyber

A cyber-bűncselekményt egy TheWayEnd nicknévre hallgató török fiatalember követte el, a spyhackerz.com csapatából. Mindezt saját maga állította, ahogyan az oldalon is olvasható volt pár óráig. Módszerével csak idén eddig 80 ezer oldalt tett elérhetetlenné, büszkén hirdetve saját magát. Az ftp adathalász szerencsére a pillanatnyi zűrvaron kívül más kárt nem okozott, mind az adatbázis, mind a honlap motorja sértetlen maradt, a szolgáltatónk egy korábbi visszaállítás eszközölésével helyreállította a problémát.

cyber2

A honlap, ahol a hackerek büszkélkedhetnek, kinek hány oldal tönkretétele fűződik a nevéhez:

cyber3

Köszönjük hogy a problémák ellenére kitartóak vagytok mellettünk, igyekszünk továbbra is megszolgálni a bizalmatokat! Ha esetleg az oldal valami háromszámjegyű hibakódot ír ki, vagy hasonló anomália miatt elérhetetlen a Facebookon is ott vagyunk! 🙂

cyberpress.hu nyitókép illusztráció