Már ötödik alkalommal, de először 2 napig! Soproni Rockfarsang 8 fellépővel!

Március első hétvégéjén rendezik meg az 5. Soproni Rockfarsangot. Az elmúlt években immár hagyományossá vált rockzenei fesztiválon idén már nyolc magyar sztárbanda lép fel. A rendezvénynek ezúttal is a GYIK Rendezvényház ad otthont.

rockfarsang 2016 nyitó
KIHAGYHATATLAN!

 

Hogyan sikerült összehozni ennyi zenekart egy napra? – kérdeztük Gőbl Gábor főszervezőt.

– Az idei esemény hagyomány bontó lesz, ugyanis a Rockfarsang ezúttal két napos lesz. Március 4-én pénteken a KALAPÁCS, a BIKINI, a LORD és a ROMEÓ VÉRZIK együttesek lépnek fel, míg másnap március 5-én szombaton az AKELA, a ROAD, a MOBY DICK és az OSSIAN koncertjét élvezheti a nagyérdemű publikum. Az első nap az inkább dallamos rockzenéé, míg a második napon a kicsit karcosabb műfaj kedvelői érezhetik majd leginkább otthon magukat. Persze minden rock hívőt szeretettel várunk akár mindkét napra is, hiszen akik mindkét napon szeretnének jelen lenni, azok 20%-os kedvezménnyel válthatják meg belépőiket.

Mi alapján válogattátok össze az idei fellépőket?

– A két házigazda a LORD és a MOBY DICK idén is kihagyhatatlan. A BIKINI együttes már olyan rég lépett fel Sopronban, hogy talán már nem is emlékszünk rá, KALAPÁCS-nak és a ROAD-nak fantasztikus lemezei jelentek meg tavaly, miként az OSSIAN Lélekerő című albuma közel egy éve stabilan tartja magát a MAHASZ top-40-es albumeladási listán. Az AKELA és a ROMEO VÉRZIK együttesekkel sem mostanában találkozhattunk Sopronban. A meghívott zenekaroknak összesen 440.000 követője van a facebookon. A magyar zenei rádióban az MR2 Petőfi-n 2015-ben ennek a nyolc zenekarnak a dalai mindösszesen 40 alkalommal lettek sugározva …
Nemzedékek nőttek fel a Bikini és a Lord, Ossian, Moby Dick együtteseken de mára oda jutottunk, hogy a magyar közszolgálat zenei rádiója – legalább is akként hirdetik magukat – például a Részegen kivisz majd haza, vagy a Vándor című slágereket mindösszesen csak egyetlen egy alkalommal kerül játsszák le. Hozzájuk képest trendinek mondható az Ossian és Kalapács akik 8-8 lejátszással büszkélkedhetnek. Új generációs rock zenekarként az egyébként 90 ezer rajongóval bíró Road-ot az a megtiszteltetés ért, hogy egész évben 20 alkalommal játszotta szerzeményeit a Petőfi Rádió. A Moby Dicket 2 alkalommal, a Felvidék legnépszerűbb magyar rock bandáját a Romeót és a 25 éves Akelát egyszer sem.

– Ez így elég hihetetlenül illetve megdöbbentően hangzik. Honnan lehet ezt ilyen pontosan tudni?

– Kétségtelenül megdöbbentő és egyben elfogadhatatlan. Az, hogy ilyen szinten van kirekesztve a magyar rockzene a Petőfi Rádióból, ami hangsúlyozom közszolgálati rádió – költségvetési forrásokból az állam a fenntartó – azt a legrosszabb álmainkban sem gondoltuk. Mindeközben a Petőfi egyik kedvenc magyarul előadó zenekara a BRAINS együttest dalait naponta 4 alkalommal adják le, így tavaly őket hozzávetőleg 1400-szor sugározták. Az ízlésterror teljesen nyilvánvaló! Az adatok nyilvánosak és elérhetőek a mostszol.hu oldalon. Amit pár éve nyilatkoztam, abszolút érvényes most is. A célunk, hogy a fősodrás mellett legyen olyan zenei fesztivál a városban ami több ezer ember ízlésével találkozik, hogy bizonyítsuk mekkora összetartó ereje a magyar rockzenének. – mondta Gőbl Gábor a rendezvény szervezője.

 

De nem is szaporítva tovább a szót, aki szereti az igényes magyar rockzenét és élőben is szeretné látni ezeket a fantasztikus zenekarokat illetve srácokat az ne tétovázzon, gyorsan adja le a jegyigénylést, hiszen ki tudja mikor látható így együtt ez a nyolc banda!

A Rockfarsangról minden egyéb tudnivaló és érdekesség, jegy, stb.IDE illetve IDE kattintva érhető el!

Itt pedig egy kis csemege videó az OSSIAN 25 éves jubileumi koncertjéről:

cyberpress.hu