Mágel Ágost (FIDESZ): A felsorolt épületek között alig van olyan, ami önkormányzati tulajdon …

Mágel Ágost (FIDESZ) reagált Takács Ádám (MSZP) mai sajtótájékoztatójára, melyben a képviselő kitért a Russ-Villa jelenlegi állapotának a miértjére valamint a “Modern Városok” programra is.

fidesz sopron

Mágel Ágost ( FIDESZ):

Sokadszorra van olyan érzésünk, hogy a szocialisták szándékosan meghamisítják a valóságot, a közvéleményt pedig heti rendszerességgel félrevezetik.

Szeretnénk felhívni a helyi MSZP figyelmét arra, hogy a Modern Városok Programmal kapcsolatban épp a közelmúltban döntött a kormányzat – a korábban már megítélt 500 millió forinton felül – további 4,2 milliárd forintos támogatásról.

Miután a szocialistáknak városvezetőként még csak hasonló nagyságrendű beruházásaik sem voltak, nyilván nincsenek azzal tisztában, milyen előkészítéseket igényelnek ezek a jelentős fejlesztések. Az ő idejükben a telekspekulációkon kívül nagy összegű fejlesztés nem történt. A FIDESZ ezzel szemben 40 milliárdos fejlesztési programot valósított meg az elmúlt pénzügyi ciklusban.

Az MSZP tudatlanságának számlájára írható az is, hogy az általuk felsorolt, egyébként valóban lepusztult épületek között alig van olyan, amelyik városi tulajdon. Ráadásul a Modern Városok Program egyenként nevesíti azokat az épületeket, amelyek megújulhatnak, javasoljuk tehát, hogy a szocialisták először tájékozódjanak ebben a kérdésben.

Az pedig, hogy az MSZP a Russ-villát egyáltalán megemlíti, már önmagában is arcpirító. Javasoljuk Takács Ádámnak, hogy kérdezze meg párttársait arról, hogy az Agora pályázat részeként miért nem újulhatott meg a Russ-villa? Akkor ugyanis az MSZP szintén felajánlotta a segítségét, majd a város által benyújtott pályázatot a fejlesztési tanácsban a szocialisták nem támogatták. Hasonló segítségre még egyszer nincs szükségünk. A Russ-villa jelenlegi helyzetéért az MSZP a felelős.

A felelősség kérdéskörénél maradva, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján az MSZP-nek, mint a kommunista párt jogutódjának illett volna bocsánatot kérni az elkövetett bűnökért. Ugyanis ha van valami, amit a magyarok elvárnak, akkor ez az…

Sopron, 2016.02.25.

cyberpress.hu