Közel 7500 látogató: Véget ért az Istenek, emberek, halottak című kiállítás

Közel három hónapon át, 2015. december 6-tól 2016. február 21-ig várta a látogatókat a Liszt-központ Munkácsy-termében nyílt kiállítás. Az egyéni vendégek mellett több, mint 430 család és 60 iskolás csoport váltott jegyet a tárlatra. A látogatók jellemzően Győr-Moson-Sopron megyéből és Vas megyéből érkeztek, de jöttek érdeklődők az osztrák Burgenland tartományból is.

Közel 7500-an nézték meg a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének remekműveiből nyílt tárlatot Sopronban

Nagyon örülünk annak, hogy ez a téma sokakat megmozgatott, a város méretéhez képest jó aránynak mondható, hogy a lakosság több, mint 10%-a megtekintette a tárlatot. Izgalmas kihívás volt az intézménynek, hogy a kulturális központ folyamatos működése mellett ezt a különleges kiállítást megszervezze és becsábítsa rá a közönséget. – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese.

A látogatottság hétvégente volt a legmagasabb, ezek közül is az utolsó bizonyult rekordnak: két nap alatt 440-en nézték meg a műtárgyakat. Népszerű volt a kiállításhoz kapcsolódó két rendhagyó program, a Fáraók farsangja és a Múmiák éjszakája is, a rendezvények keretében összesen 570-en jártak a Munkácsy-teremben.

A Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének darabjai első alkalommal hagyták el a múzeum épületét, ami jelenleg felújítás alatt áll. Így nyílt alkalom arra, hogy más városokban is bemutassák a műtárgyakat, első helyszínként Sopronban. A gyűjtemény harminc kiemelkedő remekművét az állandó kiállítás alapkoncepciójához hűen, tematikus elrendezésben láthatták az érdeklődők.

A Szépművészeti Múzeum munkatársai már hétfőn elszállították a műtárgyakat a Munkácsy-teremből, a következő napokban pedig az installációs eszközöket, vitrineket bontják le. Március első napjaiban már egy újabb tárlat előkészítése veszi kezdetét: a höveji csipkét bemutató népművészeti kiállítás március 18-án nyílik.

 

cyberpress.hu