Jó hír! Napirendre kerül az aranyhegyi parkolási probléma!

A napokban írtunk “Aranyhegy: Megállni tilos!” címmel egy cikket a Faller J. u. – Tárczy-Hornoch A. utcai parkolás ellehetetlenítése ügyében. Olvasónk jelzése alapján szereztünk mi is tudomást arról, hogy “Megállni tilos!” és “Várakozni tilos!” táblák kerültek kihelyezésre több helyen, ami parkolási nehézséget okoz az ott élőknek.

fotó: cyberpress.hu

Természetesen ahogy ígértük, megkerestük az önkormányzatot az üggyel kapcsolatban és az alábbi tájékoztatást kaptuk az említett problémával kapcsolatban:

Az elmúlt időszakban állandósult probléma megoldásaként került kihelyezésre az Ipari Park útjai mentén “megállni tilos” és “várakozni tilos” jelzőtábla. Az intézkedéstől a közútkezelő az ipari forgalmat bonyolító tehergépkocsik telephelyre való bekanyarodásának biztosítását várja, mivel ez a lakossági parkolás miatt ellehetetlenült.

A területre jellemző lakossági parkolási gondok enyhítése érdekében a Közgyűlés szakmai fóruma, a Városfejlesztési Bizottság napokon belül (szerdán) napirendjére tűzi a témát.

SMJV Sajtóosztály

A tiltó táblák ezek szerint azért kerültek kihelyezésre, hogy a tehergépkocsik probléma nélkül tudjanak közlekedni az ott tevékenykedő cégekhez, mert sok esetben a parkoló személygépkocsik megakadályozták az akadálymentes közlekedésüket. Az viszont nagyszerű hír, hogy a lakosság parkolási gondjainak megoldására még a héten napirendre kerül a probléma a Városfejlesztési Bizottságnál és remélhetőleg sikerül is valami kompromisszumos megoldást, esetleg valamilyen  parkolóhelyek kialakítására érdemleges megoldást találniuk.

cyberpress.hu