Játékokat kaptak a nyárinapközisek Sopronban

A nyári napközi egyre népszerűbb, s évről évre egyre több szülő oldja meg ily módon a felügyeletet gyermeke számára a nyári időszakban. Városunkban átlagosan 200-300 gyermek vesz részt a nyári napközi programjain, amelyre idén közel 15 millió forint nagyságrendű összeget biztosít Sopron Önkormányzata.

Péli Niki 2
A gyerekek birtokba veszik a játékokat / fotó: facebook

Fontos tény, hogy a nyári napközi teljes programját térítésmentesen vehetik igénybe, csupán a napi háromszori étkezést kell kifizetniük a szociális kedvezményben nem részesülő családoknak. Ennek mértéke megegyezik az évközben fizetendő térítési díjjal. A szociálisan rászorultaknak pedig az étkeztetés is ingyenes.

A gyerekek olyan sokszínű programokon vehetnek részt a nyári napközi során, mint például a kézműves foglalkozások, kirándulások, uszoda látogatás, fertő-parti kirándulás, hajókirándulás. Ezenkívül lehetőségük lesz ellátogatni különböző múzeumokba, bábszínházba és a Barlangszínházba is.

A változatos játékokhoz hozzájárulva, a Népjóléti Bizottság elnöke, Péli Nikoletta közel 100 ezer forint értékben ajánlott fel játékokat a nyári napközi számára, amiket a helyszínen örömmel is vettek birtokba a gyerekek.

Péli Niki 1
Ismerkedés a készlettel / fotó: facebook

Sopron, 2016. július 27.

cyberpress.hu